Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης
 
Δεν πρόλαβε να πατήσει το πόδι της στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ/ΚΕΠΙΧ) η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά και σημειώθηκε ένα ασυνήθιστο ατύχημα.

Το υποβρύχιο «ΠΡΩΤΕΥΣ» κατά τη διάρκεια της πλεύσης του  εντός του όρμου της Σούδας, στη Κρήτη, και κατά την διάρκεια χειρισμών αποφυγής  πλοίων, κινήθηκε  κοντά στις ακτές  και επακούμβησε σε αρχαίο υποβρύχιο μόλο. Ευτυχώς κανένα μέλος του πληρώματος δεν τραυματίστηκε και το υποβρύχιο δεν υπέστη σοβαρές ζημιές.

Όλοι κοιτιόντουσαν μεταξύ τους στο Πολεμικό Ναυτικό. Να σημειώσουμε ότι η εμφάνιση γυναίκας πάνω σε πολεμικό πλοίο θεωρούνταν γρουσουζιά για το πλήρωμα του και για αυτό υπήρχαν έντονες αντιστάσεις μέχρι να ενταχθούν κοπέλες σε μάχιμες θέσεις.

Ακόμη και μέχρι και σήμερα κάποιοι παλιοί δεν βλέπουν με καλό μάτι τις γυναίκες που υπηρετούν πάνω σε πολεμικά πλοία.

Ευτυχώς πάντως το υποβρύχιο «Πρωτεύς» αποκολλήθηκε τελικά μετά από προσπάθειες μερικών ωρών  χωρίς να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Η Αναπληρωτής  Υπουργός , στις εγκαταστάσεις του Στρατηγείου Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου (ΣΔΑΜ), ενημερώθηκε για το τι γίνεται εκεί από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, από τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λίτσα και από ανώτατους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, η κ. Γεννηματά επικοινώνησε μέσω δορυφόρου με τη φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ».