Για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, που «υποθηκεύουν το μέλλον των δύο επόμενων γενεών», έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας το επικείμενο ταξίδι του Ελληνα Πρωθυπουργού στο Βερολίνο.

«Ο κ. Παπανδρέου, όπως το Δεκέμβρη του 2009, ερήμην του ελληνικού λαού, ενώ άλλα έλεγε δημοσίως είχε πάει στον κ. Στρος Καν και ζήτησε από το ΔΝΤ να έρθει στη χώρα, έτσι και τώρα, ερήμην του ελληνικού λαού, ετοιμάζεται να κλείσει συμφωνίες με την κα Μέρκελ κάτω από το τραπέζι», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Χαρακτήρισε επίσης την τακτική του Πρωθυπουργού «βαθιά αντιδημοκρατική και επικίνδυνη για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

«Κάποιος πρέπει να πει στον Πρωθυπουργό ότι δεν έχει κληρονομικό δικαίωμα να διαχειρίζεται τις τύχες του ελληνικού λαού. Σε αυτή τη χώρα υπάρχει δημοκρατία, υπάρχει κοινοβούλιο, οι Έλληνες πολίτες πρέπει να είναι ενήμεροι και σε τελική ανάλυση αν δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα και τα συμφέροντα του λαού, ας προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία», κατέληξε.