Την Ουάσινγκτον θα επισκεφθεί στις 8 Αυγούστου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα συναντηθεί στον Λευκό Οίκο με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, στη συνάντηση θα συζητηθούν θέματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος. 

Από την αμερικανική πλευρά, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος σημείωσε ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν σχετικά με τις προσπάθειες να προωθηθούν οικονομικές μεταρρυθμίσεις και την υποστήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε αυτές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας:

«Την Πέμπτη, 8η Αυγούστου, ο Πρόεδρος Ομπάμα θα καλωσορίσει τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Λευκό Οίκο.

Η επίσκεψη θα υπογραμμίσει την ισχύ της σχέσης ΗΠΑ - Ελλάδας σήμερα- τις δύο χώρες συνδέουν διαρκείς δεσμοί συγγένειας, κοινά συμφέροντα, και η συμμαχία του NATO– και θα υπογραμμίσει τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις προσπάθειες της Ελλάδας να αναμορφώσει την οικονομία της και να προωθήσει την επιστροφή της στην ευημερία.

Ο Πρόεδρος αναμένει να συζητήσει με τον Πρωθυπουργό ένα ευρύ φάσμα θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντας και προκλήσεων, περιλαμβανομένων της αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας, της Διατλαντικής Εμπορικής και Επενδυτικής Εταιρικής Σχέσης, της περιφερειακής συνεργασίας, των κοινών προσπαθειών καταπολέμησης της τρομοκρατίας, των προοπτικών διευθέτησης στην Κύπρο, των εξελίξεων στη Βόρεια Αφρική, και της Συρίας».