Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΑΕΕ τέθηκαν στο τραπέζι της συνάντησης που είχε σήμερα αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, με τη Διοικητή του Οργανισμού, Γεωργία Κωτίδου.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι βουλευτές Μαρία Γιαννακάκη, Γιώργο Κυρίτση, Θωμά Ψύρρα, καθώς και τον συντονιστή του Τομέα Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ Γιώργο Ιωαννίδη.

Στη συνάντηση η κ. Κωτίδου ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Δημοκρατικής Αριστεράς για την κατάσταση και τα προβλήματα του ΟΑΕΕ. Οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Αριστεράς  επικέντρωσαν  στο ζήτημα της ρύθμισης των ασφαλιστικών εισφορών, στην κεφαλαιοποίηση των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών και στα ζητήματα που σχετίζονται με την αποσύνδεση της θεώρησης οικογενειακού βιβλιαρίου.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί η Δημοκρατική Αριστερά ενόψει της κατάθεσης πρότασης Νόμου με αντικείμενο τη δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, η οποία έχει στόχο αφ’ ενός την αποτροπή ακραίων καταστάσεων (π.χ. κλείσιμο καταστημάτων, επιβάρυνση αυτοαπασχολούμενων και «εργαζόμενων με μπλοκάκι» χωρίς εισοδήματα) και αφετέρου την ρεαλιστική και ουσιαστική δυνατότητα των συγκεκριμένων οφειλετών να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Πέραν της συνάντησης με τη Διοικητή του ΟΑΕΕ, η Δημοκρατική Αριστερά το αμέσως επόμενο διάστημα να συναντηθεί με τους προέδρους της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ι. Βρούτση και τον Υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα. Επιπλέον, η πρόταση θα αποσταλεί και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να κοστολογηθεί πλήρως.

 

TAGS