«Η Ελλάδα δεν αντέχει νέα δημοσιονομικά μέτρα», υπουστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος όπως υπογράμμισε την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών στο Κράτοις.

Μιλώντας στο Ηράκλειο Κρήτης ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τόνισε ότι «η θυσίες του κόσμου ήταν μεγάλες» για να προσθέσει ότι «χρειάζεται για ακόμη ένα διάστημα να εφαρμόσουμε δύσκολες πολιτικές».

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος εμφανίσθηκε αισιόδοξος για τα θέματα της αγοράς και του τουρισμού και επεσήμανε ότι «βασικό μας μέλημα είναι να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις, επισημαίνοντας ότι «χωρίς την ανακεφαλαιοποίηση δεν θα μπορούσαμε να στηρίξουμε τη μεσαία και μικρή επιχείρηση».«Η στήριξη των επιχειρήσεων στηρίζει την απασχόληση» πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χαλάρωσης» είπε ο κ. Βενιζέλος για να προσθέσει ότι «τα πράγματα σε όλη την Ευρώπη είναι πάρα πολύ δύσκολα».

Εξήγησε ότι η υστέρηση στα έσοδα είναι υπολογισμένη αφού όπως επεσήμανε οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε τεχνικά αίτια, όπως στο γεγονός ότι έχει καθυστερήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. 

Επίσης διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα από πλευράς εφαρμογής του προϋπολογισμού της κεντρικής κυβέρνησης, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χαλάρωσης.

Για τη ΝΕΡΙΤ τόνισε ότι προς το παρόν κινείται σε ένα πρωταρχικό στάδιο.

«Δεν είναι αυτό που θέλουμε, αυτό που φανταζόμαστε» υποστήριξε, αλλά όπως είπε πρόκειται για μια μεταβατική κατάσταση.

Κάλεσε τους εργαζομένους της ΕΡΤ να ανταποκριθούν και να έρθουν στο μεταβατικό σχήμα, το οποίο όπως είπε «δεν θα έχει καμία σχέση με πελατειακές σχέσεις και κομματικές λογικές του παρελθόντος».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε «μεγάλη αλλαγή που πρέπει να γίνει» το νέο Τεχνολογικό Λύκειο ενώ για την Δημοτική Αστυνομία, είπε ότι «απόφασή μας είναι να γίνει μια αξιολόγηση αυτής της υπηρεσίας, αυτής της δομής, να ενταχθεί ως διοικητική αστυνομία στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και να καλύπτει τις ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις προτεραιότητές της».

Μιλώντας για τις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την Κρήτη, ο πρόεδρος του Κινήματος επεσήμανε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει στενούς ιστορικούς και συναισθηματικούς δεσμούς με την Κρήτη, θέλουμε να ξανακερδίσουμε αυτήν την επαφή πείθοντας τον κόσμο μας ότι αυτό ήταν το μόνο που μπορούσε να γίνει και που μπορεί να οδηγήσει με ασφαλή και δίκαιο τρόπο την Ελλάδα έξω από την κρίση».

Κατά τη συνάντηση του με φορείς και παράγοντες του τουρισμού, μίλησε για τις προοπτικές ανάπτυξης της Κρήτης, κάνοντας λόγο για αξιοποίηση όλων των μορφών του τουρισμού στο νησί και ιδιαιτέρα του Θρησκευτικού, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία ότι θα ανακάμψει και ο εσωτερικός τουρισμός.