"Η πατρίδα μας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Πληρώνουμε λάθη δεκαετιών και την αδυναμία των ευρωπαϊκών ηγεσιών να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων", τόνισε χθες το βράδυ στα Γιάννενα, απαντώντας στην προσφώνηση του δημάρχου Φίλιππα Φίλιου, κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου που δόθηκε προς τιμή του, ο πρόεδρος της δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Ο κ.Παπούλιας συνέχισε: "Το μόνο που μπορεί να μας κρατήσει είναι μια εθνική στρατηγική μακράς πνοής η οποία θα υπηρετηθεί με συνέπεια από την πολιτική τάξη και θα πείσει τους Έλληνες πολίτες για την ορθότητα και την προοπτική της".

Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε και στο θέμα της περιουσίας του δημοσίου που είναι τελευταία στην επικαιρότητα επισημαίνοντας: "Η ελληνική δημόσια περιουσία δεν είναι σε μεγάλο βαθμό καταγεγραμμένη και σε εγκληματικό βαθμό καταπατημένη. Η αξιοποίησή της, όπως και εκείνη των ακινήτων που βρίσκονται στο εξωτερικό είναι επιτακτική ανάγκη. Εθελοτυφλούμε όταν εξαντλούμαστε σε θεωρητικές συζητήσεις, κινδυνολογία, συνθηματολογία, κυνήγι μαγισσών και άγονες αντιπαραθέσεις. Χάνουμε πολύτιμο χρόνο και δυνάμεις".

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνέχεια τόνισε: "Έχουμε φορτώσει ένα δυσβάσταχτο χρέος στις πλάτες των παιδιών μας και οφείλουμε να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τώρα. Όση δημόσια περιουσία είναι καταγεγραμμένη και ελεύθερη πρέπει άμεσα να αξιοποιηθεί. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της καθυστέρησης και έχουμε την ιστορική ευθύνη να κάνουμε ό,τι μπορούμε, να απαλλάξουμε την επόμενη γενιά από ένα βάρος για το οποίο δεν ευθύνεται".