Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εν μέσω αντιδράσεων συνεχίζεται η περιοδεία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της κυβέρνησης στη Κρήτη, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στο Αρκαλοχώρι ο κ. Βενιζέλος έφτασε αργά το βράδυ με καθυστέρηση και κάτω από τις αποδοκιμασίες εργαζομένων  στους Δήμους Μινώα Πεδιάδος και Βιάννου.

Μάλιστα άγνωστοι πέταξαν και μπουκάλια την ώρα που ο κ. Βενιζέλος έβγαινε από το αυτοκίνητό του.

Χρειάστηκε η επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που προχώρησαν και σε προσαγωγές παρουσία μάλιστα του Γενικού  Αστυνομικού διευθυντή Κρήτης.

Ο κ. Βενιζέλος δεν μίλησε και αποχώρησε αφού κατάφερε να έχει ολιγόλεπτη συνάντηση τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, με το δήμαρχο καθώς και άλλους φορείς. 

Κατά τα άλλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε «όχι» σε νέες περικοπές σε εισοδήματα, μισθούς και συντάξεις

Ο κ. Βενιζέλος έστειλε το σχετικό μήνυμα κυρίως για λόγους συμβολισμού από την Κρήτη  όπου και βρίσκεται σε μία προσπάθεια να ξαναχτίσει τους στενούς ιστορικούς και συναισθηματικούς δεσμούς με την κοινωνία της. 

Κι αυτό διότι όπως φάνηκε στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση οι σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την Κρήτη χαλάρωσαν τόσο που στο σύνολο τεσσάρων νομών το κόμμα εξέλεξε μόνο έναν βουλευτή (Β, Κεγκέρογλου).

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρά τα προβλήματα και τις εντάσεις που προκαλεί το πολυνομοσχέδιο θεωρεί ότι η κυβέρνηση οφείλει να πείσει πως είναι αποφασισμένη να εφαμόσει μεταρρυθμίσεις και πολιτικές που δίνουν στους Έλληνες ένα διαφορετικό κράτος. Και πιστεύει ότι σ' αυτό το σημείο θα κριθεί και η αποτελεσματικότητα της συγκυβέρνησης.

Είναι προφανές ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει πλέον καλύτερη ψυχολογία τώρα απ' ότι τους περασμένους μήνες όταν το κόμμα του ακολουθούσε μία πτωτική πορεία.

Τα αποτελέσματα και της τελευταίας μέτρησης κοινής γνώμης (Public Issue) δείχνουν αύξηση της δημοτικότητας και του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ίδιου και ουσιαστικά επιβεβαιώνουν την επιλογή του να κρατήσει το κόμμα στην κυβέρνηση και να μην ακολουθήσει την ΔΗΜΑΡ στην πόρτα της εξόδου.

Στην Ιπποκράτους πιστεύουν ότι η άνοδος του ΠΑΣΟΚ οφείλεται αφενός στο ότι η κοινωνία δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, επομένως επιλέγει την πολιτική σταθερότητα που μερικώς οφείλεται και στην απόφαση του κ. Βενιζέλου για συγκυβέρνηση και αφετέρου στο ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας θέλει την παραμονή της χώρας στο ευρώ.