Ρεπορτάζ : Ντίνα Καραμάνου

Ένα άδικο πρόστιμο και η άγνοια κάθε αρμοδίου αν τα δίκαια πρόστιμα έχουν εισπραχθεί, έφερε στα όριά του έναν επιχειρηματία στο λιμάνι της Πάρου.

Ο Θανάσης Σκορδούλης, νοίκιαζε για το κατάστημά του χώρο στο λιμάνι του νησιού προκειμένου να τοποθετεί τα τραπέζια το καλοκαίρι.

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος στο newpost: «Στο λιμενικό ταμείο που έχει την αρμοδιότητα πλήρωσα το νοίκι, περίπου και έλαβα την απόδειξη. Θα μου έστελναν ταχυδρομικώς την άδεια. Πριν έρθει η άδεια ήρθε το λιμεναρχείο και μου «έκοψε» πρόστιμο γιατί δεν την είχα στα χέρια μου και παρά το γεγονός ότι τους έδειξα την απόδειξη πληρωμής, Παρ'όλα αυτά υπάρχουν πολλοί επιχειρηματίες που δεν πληρώνουν τα πρόστιμά που τους επιβάλλονται και κανένας δεν κάνει κάτι για αυτό».

Μετά την επιβολή προστίμου ο επιχειρηματίας διαμαρτυρήθηκε με επιστολή του στο Λιμενικό Ταμείο Πάρου αλλά και στη δημοτική αρχή.

Παράλληλα ζητούσε να του γνωστοποιήσουν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε όσους καταλάμβαναν υπαίθριο χώρο και αν έχουν πληρωθεί.

Η απάντηση ήρθε από το Λιμενικό Ταμείο με ονόματα και ποσά. Για το αν έχουν εισπραχθεί... όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι.

Ο αντιδήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος δήλωσε στο newpost ότι «για όσα καταστήματα βρίσκονται στο λιμάνι την απόλυτη αρμοδιότητα έχει το Λιμενικό Ταμείο από το οποίο οι επιχειρηματίες νοικιάζου το χώρο».

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πάρου Στέφανος Γαβαλάς με τη σειρά του δηλώνει: «Το Λιμενικό Ταμείο απλά ενοικιάζει το χώρο και εισπράττει το νοίκι. Πρόστιμα επιβάλλει το λιμεναρχείο που έχει την ευθύνη της αστυνόμευσης του λιμένα. Όσο για το αν αυτά τα πρόστιμα πληρώνονται, δεν το ξέρει κανείς. Τα πρόστιμα αυτά πηγαίνουν απευθείας σε ειδικούς κωδικούς στην εφορία».

TAGS