Αποκλείουν Μέρκελ και Σόιμπλε το ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές, αν και θεωρούν πιθανή περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας το 2014.

Πιο συγκεκριμένα, αρνητική παραμένει η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, στο ενδεχόμενο νέου κουρέματος στο ελληνικό χρέος.

«Δεν βλέπω νέο, δεύτερο κούρεμα στο ελληνικό χρέος» διαμήνυσε χαρακτηριστικά, η Καγκελάριος της Γερμανίας, εμμένοντας στην «γραμμή» που ακολουθεί τους τελευταίους μήνες.

Παράλληλα, η κυρία Μέρκελ υπόσχεται την χορήγηση βοήθειας προς την Ελλάδα, ως προς το σκέλος της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών, όπου η ελληνική κυβέρνηση υστερεί εμφανώς.

Από την πλευρά ο κ. Σόιμπλε μιλώντας στην εφημερίδα Bild, τόνισε ότι ήταν «μοναδικό γεγονός» το κούρεμα του ελληνικού χρέους προσθέτοντας ότι ο δρόμος για την ανάκαμψη για χώρες με χαμηλή ανταγωνιστικότητα περνάει μόνο μέσα από αναπόφευκτες μεταρρυθμίσεις και δομικές αλλαγές.

«Κανείς επενδυτής δεν θα ήθελε να αγοράσει ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα» ανέφερε ο κ. Σόιμπλε αναφορικά με το κούρεμα.

Ωστόσο εμφανίστηκε ανοιχτός στο ενδεχόμενο νέου πακέτου στήριξης, υπενθυμίζοντας ότι «οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν ήδη συμφωνήσει από πέρσι να εξετάσουν το ενδεχόμενο νέας στήριξης όταν το πρόγραμμα εφαρμοστεί πλήρως».