Αισιόδοξος για την πορεία της χώρας δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την επίσκεψή του στο κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο της Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Ν. Ηρακλείου.

«Οι συνθήκες είναι δύσκολες. Υπάρχει αντίδραση, υπάρχει αγωνία, υπάρχει αίσθημα αδικίας. Αλλά περνάμε τον κάβο», δήλωσε χαρακτηριστικά και εκτίμησε ότι «η Ελλάδα θα ξανακατακτήσει την θεσμική της ισοτιμία και την προοπτική της μέσα στην Ευρώπη».

Όπως υπογράμμισε, «άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Η άλλη επιλογή είναι η επιλογή της απομόνωσης, της οικονομικής και κοινωνικής διάλυσης».

«Η Ευρώπη είναι δύσκολη, είναι ένα σκληρό, ανταγωνιστικό γήπεδο, αλλά είναι το μόνο γήπεδο μέσα στο οποίο η Ελλάδα μπορεί να σταθεί όρθια και να ξανακερδίσει το χαμένο έδαφος», πρόσθεσε.

Κατά τα άλλα ο κ. Βενιζέλος συνεχάρη τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα για το κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο που έχει οργανώσει η Μητρόπολη, τονίζοντας ότι «είναι ένα δείγμα της έμπρακτης κοινωνικής προσφοράς της Εκκλησίας που έρχεται να βοηθήσει με πρακτικό τρόπο την τοπική κοινωνία σε μια περίοδο κρίσης».

Ερωτηθείς πάντως σχετικά επισήμανε ότι «τα κοινωνικά ιατρεία αλληλεγγύης, τα κοινωνικά παντοπωλεία, όλοι οι θεσμοί κοινωνικής βοήθειας και συμπαράστασης έρχονται να συμπληρώσουν το κοινωνικό κράτος. Δεν υποκαθιστούν ούτε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ούτε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ούτε τις προνοιακές δομές του κράτους».