Τη βεβαιότητα ότι όλοι οι βουλευτές της ΝΔ θα ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, εξέφρασε ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος, σύμφωνα με κομματικά στελέχη, που συνομίλησαν μαζί του στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπαν, ο κ. Παπαμιμίκος είναι σίγουρος ότι, παρά τις όποιες επιφυλάξεις, όπως και στο παρελθόν, οι βουλευτές της ΝΔ θα λειτουργήσουν με αίσθημα ευθύνης, ως «ήρωες» και θα βάλουν το συμφέρον της πατρίδας πάνω απ΄όλα, γιατί το πολυνομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί.

Σε συζητήσεις που έγιναν σχετικά με τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Παπαμιμίκος επισήμανε ότι δεν υπάρχει στη ΝΔ η λογική να δώσει χρίσμα σε κοινούς υποψήφιους με το ΠΑΣΟΚ. Πρόσωπα και έργα θα αξιολογηθούν από την αρχή και θα δοθεί σημασία στην ανάδειξη αξιόλογων ανθρώπων, πάνω από κόμματα. Όταν τέθηκε το ζήτημα ποια στάση θα κρατήσει η ΝΔ σε μια νέα υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη στον δήμο Θεσσαλονίκης, ήταν λιτός: «Στην ώρα του».

Στο κόμμα της ΝΔ, ο κ. Παπαμιμίκος θέλει να ακολουθήσει μια νέα φιλοσοφία για έναν σύγχρονο πολιτικό οργανισμό, με σφιχτή και ευέλικτη διοίκηση, αναδιάρθρωση γραμματειών και τομέων, θεματικές δομές, ενεργοποίηση αξιόλογων ανθρώπων και σύνδεση με τα κοινωνικά δίκτυα.

Στην πρώτη του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, ως γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ, ο κ. Παπαμιμίκος συναντήθηκε με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, και τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο. Το απόγευμα, θα έχει συσκέψεις στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη με τη Γραμματεία Οργανωτικού και τη Διοικούσα Επιτροπή των κομματικών οργανώσεων στον νομό Θεσσαλονίκης.