Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, επικρότησε τα αντανακλαστικά της Αντιτρομοκρατικής σχετικά με τη σύλληψη των δύο υπόπτων στη Θεσσαλονίκη για συμμετοχή σε τρομοκρατικά χτυπήματα.

 Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Δενδιας: «H Ελληνική Αστυνομία είχε μία πάρα πολύ σημαντική επιτυχία. Κατάφερε μέσα σε συντομότατο χρονικό διάστημα, νομίζω το πιο σύντομο από κάθε άλλη φορά, να εντοπίσει τους δράστες τρομοκρατικών ενεργειών και να τους συλλάβει. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που πρόκειται για ένα δίκτυο το οποίο φαίνεται να υπερβαίνει τα όρια της Ελλάδας.

Θα ήθελα να συγχαρώ το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και ξεχωριστά τον καθένα από τους άνδρες και τις γυναίκες που συμμετείχαν στη μεγάλη αυτή επιχείρηση. Θα ήθελα επίσης να πω ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ένα βασικό γεγονός: Η μάχη κατά της τρομοκρατίας είναι διαρκής. Δεν πρέπει να μας αποκοιμίζουν οι επιτυχίες. Είναι όμως μία μάχη, την οποία η ελληνική κοινωνία συστρατευμένη μπορεί να την κερδίσει. Σας ευχαριστώ πολύ.