Έκκληση στις γερμανικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα, απευθύνει ο έλληνας πρέσβης στο Βερολίνο Παναγιώτης Ζωγράφος και τονίζει την προσήλωση της Αθήνας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Αναφερόμενος δε στον περιορισμό του δημοσίου τομέα, κάνει λόγο για «ανθρώπους και όχι μόνο αριθμούς».

«Φυσικά πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στην δημόσια διοίκηση και να προωθήσουμε τον περιορισμό του κράτους, αλλά δεν θα πρέπει να στοχεύουμε μόνο σε αριθμούς και στοιχεία. Πρόκειται τελικά για ανθρώπους και για ανθρώπινα πεπρωμένα», τονίζει ο έλληνας πρέσβης σε συνέντευξή του στην «Hannoversche Allgemeine Zeitung» και υπενθυμίζει τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, ιδίως μεταξύ των νέων.

«Εδώ έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Υπάρχει έλλειψη θέσεων εργασίας - για αυτόν τον λόγο απευθύνω έκκληση στις γερμανικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα», δηλώνει ο κ. Ζωγράφος. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, διευκρινίζει ότι «οι εικασίες περί κουρέματος του χρέους είναι ανυπόστατες», καλώντας τους πιστωτές «να προωθήσουν τις επενδύσεις, προκειμένου να επιτευχθεί ανάπτυξη», καθώς, όπως λέει, το περιβάλλον είναι ευνοϊκό.

«Η Ελλάδα ανακτά διεθνώς αξιοπιστία, η πολιτική κατάσταση - παρά την σύντομη κυβερνητική κρίση - είναι σταθερή, η κυβέρνηση παραμένει απαρέγκλιτα προσαρμοσμένη στις μεταρρυθμίσεις», σημειώνει ο πρέσβης και αναφέρει ενδεικτικά τις ξένες επενδύσεις των τελευταίων μηνών, τις οποίες περιγράφει ως «καλές ειδήσεις».