«Το μνημονιακό έργο θανάτου της αυτοδιοίκησης που παρακολουθούμε εδώ και καιρό συνεχίζεται, με τελευταία σκηνή του την διάλυση δημοτικών υπηρεσιών και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, την αφαίρεση αρμοδιοτήτων και τον οικονομικό στραγγαλισμό της», παρατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για κινητικότητα και διαθεσιμότητα.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση, επιχειρείται το κουρέλιασμα του Συντάγματος, και η εξαφάνιση κάθε έννοιας διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «με τους εργαζόμενους σε καταλήψεις και στους δρόμους, γίνεται το αναγκαίο βήμα, για την οικοδόμηση ενός μετώπου αντίστασης, αλληλεγγύης και ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών, ένα μέτωπο δήμων, τοπικών κοινωνιών και εργαζομένων».

Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί, τέλος, όλους στο συλλαλητήριο της Δευτέρας στο Σύνταγμα «για να αποτραπεί η ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου και να ξεκινήσει άμεσα η κατεδάφιση της κυβέρνησης των υπολειμμάτων του δικομματισμού που χρεοκόπησε τη χώρα».