current views are: 1

12 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση15:16

«Πόλεμος» ανακοινώσεων Συγγρού – Κουμουνδούρου για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριο

Συνεχίζεται και σήμερα η κόντρα Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις θέσεις του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο συνέδριο.

Δημοσίευση 15:16’
αρθρο-newpost

Συνεχίζεται και σήμερα η κόντρα Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις θέσεις του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο συνέδριο.

Συνεχίζεται και σήμερα η κόντρα Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις θέσεις του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο συνέδριο που διεξάγεται στο κλειστό του Τάε Κβο Ντο.

Το Τμήμα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία, σχολιάζει τη χθεσινή ανακοίνωση της ΝΔ, που μίλησε για «σταλινικές θέσεις» επισημαίνοντας ότι «η απόπειρα της ΝΔ να εμφανίσει ως επίσημες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την άμυνα ένα κείμενο συμβολής στον προσυνεδριακό διάλογο, που εκφράζει έναν απειροελάχιστο αριθμό συνέδρων, είναι επιεικώς αστεία».

Παράλληλα αναφέρεται ότι «δεν αμφισβητείται ο πατριωτισμός της Αριστεράς, που έχει καταγραφεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού στη μακρά διαδρομή της  σύγχρονης ιστορίας του τόπου. Αυτό που ταιριάζει στην όψιμη “ευαισθησία” της ΝΔ, που εφαρμόζει πολιτική διάλυσης των Ε.Δ και καταστροφής της Άμυνας της χώρας κατ’ εντολήν της Τρόϊκα, είναι το “Αιδώς Αργείοι”».

Η Νέα Δημοκρατία επανήλθε με νέα ανακοίνωση στην οποία επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «ακραίες θέσεις».«Ακραίοι, επικίνδυνοι, αδίστακτοι, με σταλινικές ιδεοληψίες, οδηγούν την πατρίδα σε μοντέλα ολοκληρωτικών καθεστώτων που εφαρμόστηκαν τον προηγούμενο αιώνα… Το Συνέδριο του Σύριζα είναι απολύτως αποκαλυπτικό για το πού πραγματικά επιθυμεί να οδηγήσει τη χώρα ο κ. Τσίπρας» επισημαίνει η ΝΔ.

«Τα κείμενα που συζητούνται και ψηφίζονται στο Συνέδριό τους περιλαμβάνουν τις θέσεις της Κ.Ε., τις θέσεις του Κοινοβουλευτικού του Εκπροσώπου και της αριστερής πλατφόρμας και τις θέσεις των τάσεων του κόμματός τους.

Πέραν της αυτονόητης παρατήρησης ότι οι θέσεις αυτές ανήκουν σε υπαρκτές ισχυρές «θεσμοθετημένες τάσεις» του Σύριζα, παρουσιάζονται στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος και είναι εξίσου ακραίες όσο και οι θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας, αλλά και της Κ.Ε. του κόμματος:

Συγκεκριμένα παραθέτουμε ενδεικτικά τις θέσεις όπως παρουσιάζονται στο επίσημο site του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ:

1. Θέσεις τάσεων

· Αλλαγή πολιτεύματος, προτείνοντας την εργατική, σοσιαλιστική δημοκρατία και αλλαγή Συντάγματος με στόχο νέο, σοσιαλιστικό Σύνταγμα

· Επαναστατική, σοσιαλιστική κυβέρνηση καταργεί τον αστικό κρατικό μηχανισμό και επανιδρύει τη νέα εξουσία των εργαζόμενων, αφού το κράτος είναι ένα όργανο καταπίεσης της εργατικής τάξης και του λαού στα χέρια της άρχουσας τάξης

· Κρατικό μονοπώλιο στο εξωτερικό εμπόριο

· Αποχώρηση από το ΝΑΤΟ και διώξιμο των αμερικάνικων βάσεων από τη χώρα (αποτελεί κοινή θέση όλων των τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ). Όμως για την τάση η Παραμονή στο ΝΑΤΟ σημαίνει παροχή χρόνου και «χώρου» από την κυβέρνηση για προετοιμασία αντεπαναστατικών, υπονομευτικών ενεργειών και πραξικοπημάτων

· Αποχώρηση από την Ε.Ε. αφού «Η εφαρμογή του προγράμματος ανατροπής του καπιταλισμού συνεπάγεται αυτονόητα τη σύγκρουση με την καπιταλιστική ΕΕ»

· Κοινωνικοποίηση των μεγάλων εξαγωγικών επιχειρήσεων

· Απαλλαγή από τα καπιταλιστικά υπερκέρδη

· Μείωση των αποδοχών όλων των διοικητικών στελεχών του κράτους

· Αναστολή κάθε δαπάνης για τον στρατό, πλην των νέων μειωμένων δαπανών για μισθοδοσία προσωπικού

· Από-δημοσιουπαλληλοποίηση κληρικών και ένταξή τους σε κοινωνικά προγράμματα στήριξης με αντιπαροχή κοινωνικά χρήσιμης εργασίας

· Δουλειά με πλήρη δικαιώματα και ενιαίο ωράριο για όλους, γηγενείς και μετανάστες, που καθορίζει (κάποιο νέο Όργανο) η Πανελλαδική Επιτροπή Εργατικού Ελέγχου

· Κατάργηση όλων των ειδικών δυνάμεων καταστολής και αστυνόμευσης των αγώνων του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας

· Η Κυβέρνηση της Αριστεράς θα λάβει πρωτοβουλίες για να στείλει επαναστατικό μήνυμα διεθνιστικού αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό και αντίστασης στον ιμπεριαλισμό

· Κατάργηση της «εξωτερικής πολιτικής» και αντικατάστασή της από διεθνιστική πολιτική με στόχο «τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης»!

· Ο μισθός των δημοσίων υπαλλήλων να είναι συνδεδεμένος με το μισθό του βιομηχανικού εργάτη

· Κατάργηση των προνομίων και των σημερινών αμοιβών των δικαστών, αμοιβές στο ύψος ενός ειδικευμένου εργάτη

· Εκ περιτροπής συμμετοχή σε Σώματα Ασφαλείας επίλεκτων μελών των μαζικών εργατικών οργανώσεων και της νεολαίας

· Κατάργηση αυτοδιοίκητου Σωμάτων Ασφαλείας. Υπαγωγή τους στον έλεγχο των μαζικών οργανώσεων του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας

· Εκλεγμένες και ανακλητές επιτροπές στρατιωτών και κατώτερων αξιωματικών πρέπει να αποφασίζουν για όλα τα ζητήματα στο στρατό

· Πλαισίωση του στρατού από στρατιωτικά αποσπάσματα των εργατικών οργανώσεων

· Αμοιβή όλων των αξιωματικών με το μισθό ενός ειδικευμένου εργάτη

· Συγχώνευση νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας σε ένα εκλεγμένο και ανακλητό ανώτερο συμβούλιο του εργαζόμενου λαού

· Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή στους νέους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματα

· Τους μισθούς στο κράτος θα προσδιορίσει η Πανελλαδική Επιτροπή Εργατικού Ελέγχου

· Κατάργηση της ιδιωτικής Παιδείας, Υγείας και Ασφάλισης

· Στις κρατικές υπηρεσίες διοίκηση από εκλεγμένα και ανακλητά όργανα από εκπροσώπους μαζικών συνδικαλιστικών οργανώσεων της εργατικής τάξης

2. Θέσεις Αριστερής Πλατφόρμας – (Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη και άλλων προβεβλημένων στελεχών)

· Άμεση, με νόμο στη Βουλή, ακύρωση – κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων,

· Άμεση, χωρίς όρους, προϋποθέσεις και μνημονιακές δεσμεύσεις, διαγραφή του ελληνικού κρατικού χρέους,

· Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα προχωρήσει άμεσα στην ακύρωση – κατάργηση των «νεοαποικιακών» δανειακών συμβάσεων.

· Γενναία ρύθμιση έως διαγραφή χρεών στα ασθενέστερα στρώματα

· Εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών

· Ακύρωση ιδιωτικοποίησης και ανακεφαλαιοποίησης ΑΤΕ και Τ.Τ.

· Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα ανασυγκροτήσει, θα επαναπροσανατολίσει και θα θέσει υπό πλήρη δημόσια ιδιοκτησία, δημόσια διαχείριση, εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, πρώτα απ’ όλα τους στρατηγικούς τομείς και κλάδους

o Το χρηματοπιστωτικό τομέα.

o Τον τομέα της ενέργειας.

o Τον τομέα των τηλεπικοινωνιών, με πρώτο βήμα την επαναφορά υπό δημόσια ιδιοκτησία και διαχείριση του ΟΤΕ.

o Τα μέσα τακτικής μαζικής μεταφοράς.

o Τα λιμάνια της χώρας και πρώτα απ’ όλα τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ, με την αμφισβήτηση της παρουσίας της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.

o Τα αεροδρόμια και τους αυτοκινητόδρομους.

o Τις ταχυδρομικές υπηρεσίες και πρώτα απ’ όλα τα ΕΛΤΑ.

o Την αμυντική βιομηχανία.

· Σταδιακή κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής και των οικονομικών λειτουργιών, με στρατηγικό ορίζοντα το σοσιαλισμό,

· Κατάργηση παράνομης και καταχρηστικής απεργίας και πολιτικής επιστράτευσης απεργών.

· Θα απαγορευτούν οι απολύσεις σε κερδοφόρες επιχειρήσεις και θα νομοθετηθεί το πέρασμα επιχειρήσεων που κλείνουν στον έλεγχο και τη διαχείριση των εργαζομένων, με κρατική ενίσχυση και βοήθεια.

· Η κυβέρνηση της Αριστεράς και το εργατικό κίνημα θα θεσμοθετήσουν τον πιο αυθεντικό και ουσιαστικό εργατικό και κοινωνικό έλεγχο σε όλη την έκταση της παραγωγής και της κοινωνίας.

· Προσανατολισμός στην κατεύθυνση της πλήρους κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής και της συγκρότησης από τους ίδιους τους εργαζόμενους των δικών τους μορφών εξουσίας για την κοινωνία της εργατικής και κοινωνικής αυτοδιεύθυνσης.

· Αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών σε 45%.

· Φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και του συσσωρευμένου πλούτου.

· Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών του κεφαλαίου, αλλά και της Εκκλησίας.

· Άμεση αλλαγή του θεσμικού πλαισίου ώστε να χορηγείται ταχύτατα πολιτικό άσυλο σε όσους πρόσφυγες πραγματικά το δικαιούνται.

· Άμεση ενεργοποίηση μιας πολιτικής σταδιακής νομιμοποίησης των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και θέλουν να παραμείνουν σε αυτήν.

· Διαδικασία κοινωνικοποίησης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Θέσεις Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ

· «Απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ», «Κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων», «αποτροπή της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ που εγκυμονεί άμεσους κινδύνους στρατιωτικής εμπλοκής της χώρας στις πολεμικές συρράξεις στη Μέση Ανατολή», συνιστούν άξονες της εξωτερικής πολιτικής.

· «Ανατροπή της σημερινής μορφής ολοκλήρωσης της Ευρώπης», «της σημερινής  αρχιτεκτονικής του ευρώ» και «της νεοφιλελεύθερης λογικής που διέπει το κοινό νόμισμα» ώστε να «επαναθεμελιωθεί συνολικά το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι στην κατεύθυνση της δημοκρατικής συγκρότησης και λειτουργίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του σοσιαλισμού».

· «Ο καπιταλισμός συνιστά σύστημα εκμετάλλευσης που στηρίζεται στην κοινωνική παραγωγή με στόχο και κίνητρο το ιδιωτικό κέρδος, σύστημα που εμείς αντιμαχόμαστε στον ίδιο τον πυρήνα του».

· Να τεθεί το τραπεζικό σύστημα υπό την ιδιοκτησία και τον έλεγχο του δημοσίου, (θέση με την οποία όλες οι πλευρές του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν)

· Ακύρωση των προβλεπόμενων ιδιωτικοποιήσεων, επαναφορά υπό δημόσιο έλεγχο, και ταυτόχρονα πλήρης ανασυγκρότηση των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας που έχουν ιδιωτικοποιηθεί ή βρίσκονται σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης. (Επίσης με αυτή την θέση συμφωνούν όλες οι πλευρές του ΣΥΡΙΖΑ)

· Διαχωρισμός Εκκλησίας και Κράτους

· Επανάκτηση των αδειών παραμονής και εργασίας από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που τις στερήθηκαν λόγω των διαδικασιών απονομιμοποίησης που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Νέα διαδικασία νομιμοποίησης για τους μετανάστες «χωρίς χαρτιά», καθώς και μια νέα διαδικασία πολιτογράφησης για όσους ζουν και εργάζονται επί χρόνια στην Ελλάδα, όπως και το να δοθεί αμέσως ιθαγένεια σε όσα παιδιά γεννιούνται στην Ελλάδα.

· Συγκρότηση στη βάση (του δημοκρατικού-διεθνιστικού πατριωτισμού των λαϊκών τάξεων και της Αριστεράς) της άμυνας και της ασφάλειας της χώρας και των κατοίκων της» αναφέρεται.

Η ΝΔ επισημαίνει ότι «κάθε Έλληνας αντιλαμβάνεται ότι οι θέσεις αυτές είναι επικίνδυνες για να εκφράζονται επισήμως από τους κορυφαίους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Τέτοιες θέσεις δεν εφαρμόστηκαν ούτε στα πιο σκληρά κομμουνιστικά σταλινικά καθεστώτα, ενώ ακόμα και οι «μετριοπαθέστερες» από αυτές σηματοδοτούν την έξοδό μας από το Ευρώ, την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ και με πρωτοφανή τρόπο απομονώνουν τη χώρα και τους Έλληνες.

Όλες αυτές τις θέσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ».

«Από το πολύ μοντάζ, χάσανε το μπούσουλα. Δυστυχώς γι’ αυτούς, οι ανθρωποθυσίες δεν μοντάρονται. Ο λαός τους έμαθε και σύντομα θα τους στείλει σπίτι τους» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.


σχετικα αρθρα