Για διευρυμένο ταξικό πόλεμο έκανε λόγο ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος.

«Βρισκόμαστε σε συνθήκες διευρυμένου ταξικού πολέμου που ξεκινά από γεγονότα που ορισμένοι τα θεωρούν μικρές λεπτομέρειες όπως τη Βίλλα Αμαλία ή την προφυλάκιση του Κώστα Σακκά και οδηγεί σε πολιτικές και κοινωνικές συγκρούσεις την άλλη εβδομάδα καθώς και σε σοβαρές πολιτικές εξελίξεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων ο κ. Βούτσης. 

Ο κ. Βούτσης είπε ότι «είμαστε στοχοποιημένοι και ως ΣΥΡΙΖΑ και ως άτομα», σημειώνοντας ότι «είμαστε περήφανοι που ανήκουμε σε αυτό το κόμμα». Kαι πρόσθεσε πως «στον πόλεμο του κ. Σαμαρά θα αντισταθούμε και θα τους σταματήσουμε μαζί με τον λαό». 

«Την αφήγηση της νέας μεταπολίτευσης θα τη γράψουμε εμείς και θα τη σφραγίσει ο λαός μας και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης» υπογράμμισε.  Ο κ. Βούτσης επεσήμανε ότι «βρισκόμαστε στο στόχαστρο γιατί ξέρουν πως κάθε αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών θα τους πάει στο περιθώριο και θα φέρει τον λαό στην εξουσία». 

Παράλληλα ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι «θέλουμε ένα μαζικό, πολυτασικό, ριζοσπαστικό και ταυτόχρονα ανοικτό κόμμα ισότιμων μελών», πρόσθεσε πως «όταν θέλουμε να δώσουμε νικηφόρα αυτόν τον πόλεμο, συνιστά σπατάλη δυνάμεων η ύπαρξη αναχωμάτων και τα ερωτήματα «μήπως κινδυνεύσουμε», «μήπως ενσωματωθούμε», συμπληρώνοντας ότι «τα αναχώματα δεν μας χρειάζονται». «Εκείνο που μας χρειάζεται είναι να πυκνώσουμε τις γραμμές μας απέναντι στον αντίπαλο για να εμπνεύσουμε τον λαό μας» κατέληξε ο κ. Βούτσης.