Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Τα νήματα που μπορούν να επανασυνδέσουν το ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία της Κρήτης προσπάθησε να πιάσει το προηγούμενο διήμερο ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η επίσκεψή του στην Κρήτη έγινε υπό αντίξοες συνθήκες. Με τις κομματικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ σχεδόν διαλυμένες, την συγκυβέρνηση να αποφασίζει απολύσεις προκαλώντας κοινωνικές εντάσεις και τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ να τον περιμένει στη γωνία...

Στο  ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι όλες οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έγιναν το τελευταίο διήμερο κατά την διάρκεια της περιοδείας του κ. Βενιζέλου ήταν συντονισμένες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Λένε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε νύχτα  στο Αρκαλοχώρι -δηλαδή στην μέση του πουθενά-με λεωφορεία τους οργισμένους διαδηλωτές και ότι κανένας εξ αυτών δεν ήταν εργαζόμενος υπό απόλυση ή υπάλληλος στην δημοτική αστυνομία. Υποστηρίζουν επίσης ότι τα συνθήματα που ακούστηκαν «προδότες», «χούντα» κλπ δεν παραπέμπουν σε αγανακτισμένους πολίτες.

Τα ίδια αναφέρουν από το ΠΑΣΟΚ και για τις αντισυγκεντρώσεις που έγιναν στο Ρέθυμνο και τα Χανιά.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαπιστώνοντας ότι το κόμμα του έχει χάσει την πρωτοκαθεδρία αλλά και την δυνατότητα να αναπτύξει αντιστάσεις στην άλλοτε καταπράσινη Κρήτη δήλωσε: «Με στεναχωρούν συμπεριφορές, γιατί καμιά φορά νιώθω ότι υπάρχει ένα στοιχείο μίσους απέναντι στο ΠΑΣΟΚ από ανθρώπους που έχουν στηρίξει το ΠΑΣΟΚ. Νιώθω επίσης ότι καμιά φορά χάνεται η λεβεντιά και η φιλοξενία γιατί ακόμη κι όταν διαφωνείς, κι όταν αντιμετωπίζεις κάποιον ως αντίπαλό σου δεν μπορεί να τον υποδέχεσαι με εκδηλώσεις εμφυλιοπολεμικές ή να κάνεις αντισυγκεντρώσεις φασίζουσες δήθεν ως προοδευτικός, δηλαδή μεθόδους που ήταν μέθοδοι της ακροδεξιάς στη δεκαετία του '60».

Μάλιστα επικαλέστηκε και την στάση του Εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου που όπως είπε δεν δίστασε να συγκρουστεί και να δυσαρεστήσει τον κόσμο.

Εκεί ακριβώς επιτέθηκε εμμέσως και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: 

«Όποιος γλείφει τον κόσμο λέγοντάς του ψέματα είναι ιστορικά ασυνεπής και εθνικά ανεύθυνος».