Για τα τέσσερα μηνύματα που πρέπει να στείλει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Στρατούλης κατά την τοποθέτησή του στο συνέδριο.

Όπως επεσήμανε «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διαχειρίσμος και ενσωματώσιμος στο σύστημα» και συνέχισε λέγοντας ότι «δεν κάνει ούτε μισό βήμα πίσω από τις θέσεις του, αλλά τις κάνει ακόμη ριζοσπαστικότερες».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει και επιμένει και επιμένει στη συνεργασία με τις δυνάμεις της Αριστεράς, γιατί τη θέλει ο κόσμος της Αριστεράς. Η συνεργασία της Αριστεράς είναι η πιο χειροπιαστή εγγύηση ότι δεν θα σχηματίσουμε μετά τις εκλογές αριστεροκεντροδεξιά κυβέρνηση για την οποία θα μας πιέσουν». 

Έκανε αναφορά στο ζήτημα του χρέους, τασσόμενος υπέρ της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του, και συνέχισε λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κυβερνήσει όχι για να σώσει τη Μέρκελ και το ευρώ αλλά για να διασφαλίσει την επιβίωση του λαού. Εχει εναλλακτική λύση που είναι η σύγκρουση με την ευρωζώνη και αν χρειαστεί η έξοδος από αυτήν».