"Σόιμπλε πες την αλήθεια' καλεί τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας το SPD, το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών, εν όψει της επίσκεψης στην Αθήνα του γερμανού πολιτικού.

Οι Σοσιαλδημοκράτες, προβλέπουν απώλειες για τον γερμανό φορολογούμενο, λόγω νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, και όπως τονίζουν «αυτή τη φορά δεν θα πρόκειται για νέα δάνεια, αλλά για ελάφρυνση του χρέους με άμεσες απώλειες για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό», δηλώνει ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής Κάρστεν Σνάιντερ στο Focus, επισημαίνοντας πως αυτό ήταν το αποτέλεσμα από τις αποσβέσεις για τα δάνεια του πρώτου προγράμματος για την Ελλάδα, όπου το γερμανικό μερίδιο ήταν περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια ευρώ.

Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών στην Αθήνα, ο κ. Σνάιντερ τον καλεί «να πει την αλήθεια στους Γερμανούς, ακόμη και αν είναι πικρή», ενώ σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τάσσεται κατά της δυνατότητας απευθείας ανακεφαλαιοποίησης από τον μηχανισμό ΕΜΣ. «Δεν θέλουμε να μετατραπεί ο ΕΜΣ σε Ταμείο Τραπεζικής Ευθύνης», δηλώνει.