«Το πολυνομοσχέδιο θα πρέπει να αποσυρθεί αμέσως και σε περίπτωση που μπει για ψηφοφορία, θα πρέπει να καταψηφιστεί» τόνισε χθες ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ να μη γίνει καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα, καλώντας το λαό να αντιπαλέψει το πολυνομοσχέδιο γιατί δεν αφορά μόνο το δημόσιο τομέα αφορά και τον ιδιωτικό τομέα, αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες.

Από εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Έρκυνα» στη Λιβαδειά, όπου απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφου ο Δ. Κουτσούμπας επεσήμανε πως «η μόνη λύση για το λαό είναι να οργανώσει την αντίστασή του, την αντεπίθεσή του, να οικοδομήσει τη Λαϊκή Συμμαχία, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, με τη δύναμη εκείνη που αταλάντευτα μπορεί να παλέψει για ν' ανοίξει ένα φωτεινό μέλλον γι' αυτό τον τόπο».

Ερωτηθείς για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε πως οι αποφάσεις, οι εργασίες και οι ομιλίες του κ. Τσίπρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποπνέουν ό,τι πιο φθαρμένο και παλιό έχουμε γνωρίσει απ' το ΠΑΣΟΚ προηγούμενων δεκαετιών και ότι ο νέος διπολισμός θα οικοδομηθεί με τα φθαρμένα, σάπια υλικά του δικομματισμού.

Επιπροσθέτως τόνισε πως σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει πίσω τις θέσεις του για τα μνημόνια, συνολικά έχει αλλάξει θέσεις, έχει αλλάξει πολιτική με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς απ' ότι θα περίμενε κανείς.