Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Ως προσπάθεια να ισορροπήσει τα πράγματα στο εσωκομματικό πεδίο ερμηνεύεται η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να προτείνει τον Χρήστο Παπουτσή για την θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Η κίνηση του κ. Βενιζέλου έχει ενοχλήσει ήδη αρκετούς στο ΠΑΣΟΚ που θεωρούν ότι «επιβραβεύει το παλαιό» και ότι δίνει προσχήματα στους αντιπάλους του είτε εντός είτε εκτός κινήματος να μιλούν για «διορισμό με ανταλλάγματα».

Η αλήθεια πρέπει να βρίσκεται κάπου στην μέση. Ο κ. Βενιζέλος δεν είχε ποτέ καλές σχέσεις με τον Χρήστο Παπουτσή.

Μάλιστα τον Μάρτιο του 2012 δεν του επέτρεψε καν να θέσει επισήμως υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ καθώς ο πρώην υπουργός δεν είχε συλλέξει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Παρά τις πιέσεις που τού ασκήθηκαν τότε ο κ. Βενιζέλος ήταν ανένδοτος λέγοντας πως «αν δεχτώ τον Παπουτσή θα πρέπει να δεχθώ και την υποψηφιότητα του Τζουμάκα»...

Από τότε όμως πέρασε αρκετός καιρός και ο κ. Βενιζέλος διαπίστωσε ότι ο Χρ. Παπουτσής δεν τού δημιούργησε πολλά προβλήματα παρόλο που ήταν πολιτικός του αντίπαλος και στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου, σε αντίθεση με άλλους πρώην υπουργούς π.χ. Λοβέρδο, Διαμαντοπούλου, Ραγκούση που τού έκαναν τη ζωή δύσκολη...

Σε συνδυασμό με το γεγονός πως επιθυμεί να επαναφέρει την εσωκομματική ηρεμία στο κόμμα, η οποία διαταράχθηκε το προηγούμενο Πάσχα μετά  την δημόσια σύγκρουσή του με τον πρώην πρωθυπουργό για την μαύρη τρύπα στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε να κάνει την μεγάλη κίνηση.

Έτσι, όταν ο πρώην υπουργός τού έστειλε μέσω τρίτου το μήνυμα πως ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο πόστο, ο κ. Βενιζέλος δεν απέρριψε την πρόταση. Την επεξεργάστηκε στο μυαλό του και θεώρησε ότι είναι καλή ιδέα και τον Χρ. Παπουτσή να ικανοποιήσει και τον Μ. Καρχιμάκη να ηρεμήσει και στον Γ. Παπανδρέου να δείξει ότι αξιοποιεί και «δικούς του».