Φανερά δυσαρεστημένος εμφανίστηκε ενώπιων στενών συνεργατών του ο κ. Παπανδρέου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του λίγες μόλις ώρες μετά τις εκλογές.


Ο Πρωθυπουργός, μπορεί να μη τόλμησε να υλοποιήσει την απειλή του για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, κατάφερε ωστόσο να  αποκομίσει σαφή εικόνα για τον ρόλο που διαδραμάτισαν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη στην αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής.
Όπως σχολίασε ένας εκ των εγκύρων  συνομιλητών του κ. Παπανδρέου
«δεν φτάνει κάποιοι που επέλεξαν την αποχή από την μάχη, έφτασαν και στην δημόσια κριτική για τις αιτίες που χάθηκαν 1.100.000 ψήφοι για το ΠΑΣΟΚ».
Η αρχική ενόχληση του Γιώργου Παπανδρέου για την στάση που κράτησαν κορυφαία στελέχη προεκλογικά και για τις δηλώσεις τους πριν καν στηθούν οι κάλπες για το δεύτερο γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, δίνει τη θέση της στην αντίδραση, προκειμένου να μπει τέλος στα φαινόμενα αυτονόμησης.
Ασφαλείς πληροφορίες υποστηρίζουν ότι την προσεχή Δευτέρα ο κ. Παπανδρέου είναι διατεθειμένος να απαντήσει στα φαινόμενα αυτά με «μίνι» ανασχηματισμό.
Μάλιστα η ίδιες πηγές ισχυρίζονται ότι όσοι άσκησαν κριτική τόσο για τα αίτια της ήττας όσο και για τη επικοινωνιακή πολιτική που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ κατά την διάρκεια της εκλογικής αναμέτρησης, θα «κοπούν», αφού με πληροφορίες, στη νέα κυβέρνηση δε θα έχουν θέση όσοι άσκησαν κριτική δημόσια, δημιουργώντας προβλήματα ενόψει του δεύτερου γύρου.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κόβονται οι Θεόδωρος Πάγκαλος, Πάνος Μπεγλίτης (αν και προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού), η Λούκα Κατσέλη και ενδεχομένως ο Χάρης Καστανίδης.
Υπουργικό θώκο πιθανότατα καταλαμβάνει ο Γιώργος Κουτρουμάνης.
Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου εμφανίζεται από κυβερνητικούς αξιωματούχους να έχει έλθει σε επαφή με σημαντικά πρόσωπα της οικονομικής ζωής του τόπου προκειμένου να τους βολιδοσκοπήσει για ενδεχόμενη υπουργοποιήση τους. Ακούγεται εντόνως ότι ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να εντάξει στο νέο Κυβερνητικό σχήμα 5-7 εξωκοινοβουλευτικούς μεταξύ αυτών τον κ. Λουκά Παπαδήμο,  ενώ φημολογείται εντόνως ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ενταχθεί στο Οικονομικό Επιτελείο γνωστός μάνατζερ της FORTH NET.