Ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ, πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Συγγρού, για τις πτυχές του πολυνομοσχεδίου και τα εφαρμοστικά μέτρα που περιλαμβάνει, καθώς αύριο το πρωί το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου με τα 109 άρθρα εισάγεται στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση μέχρι την Τετάρτη.

Οι βουλευτές της ΝΔ ενημερώθηκαν και απηύθυναν ερωτήσεις στους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ενώ το υπουργείο Οικονομικών εκπροσώπησε ο Γιώργος Μαυραγάνης.

Εν τω μεταξύ, η αγωνία και ο προβληματισμός έχει ανεβάσει τη θερμοκρασία στο πολιτικό θερμόμετρο της κυβέρνησης που εισέρχεται στο πιο κρίσιμο τριήμερο του βίου της. Η αναμονή της εξέλιξης που θα έχει η κρίσιμη ψηφοφορία της προσεχούς Τετάρτης επί του πολυνομοσχεδίου, προκαλεί ήδη έναν ευρύτερο κύκλο συζητήσεων και σεναρίων για το πώς πρέπει να κινηθούν στο εξής τα πράγματα.

Δύο ερωτήματα τίθενται στις συζητήσεις: Αν κινδυνεύει η κυβέρνηση να βρεθεί απέναντι σε ένα πιο ισχυρό μέτωπο αντίδρασης σε περίπτωση που ψηφίσει και εφαρμόσει τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με την τρόικα. Και αν θα μπορούσε να συζητηθεί ένα σενάριο πολιτικών εξελίξεων, έπειτα από τις Γερμανικές εκλογές με δεδομένο, ότι ήδη παρασκηνιακά η τρόικα ζητάει πολλά ακόμα μέτρα.

Στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επικρατεί μεγάλη ένταση και πολλοί βουλευτές είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με βάρη που δεν τους αναλογούν και έχουν ήδη στείλει προειδοποιήσεις για «κόκκινες γραμμές» στις ηγεσίες των κομμάτων τους.

Μολονότι υπάρχει η αίσθηση σε Μέγαρο Μαξίμου και ΠΑΣΟΚ, ότι δεν θα υπάρξει βουλευτής που θα καταψηφίσει κρίσιμο νομοσχέδιο και θα ανοίξει το δρόμο για απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις, κανένας δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά για το τι θα συμβεί έως το τέλος.