Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππο Πετσάλνικο απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας με αίτημα τη διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών, με αποκλειστικό θέμα τις κρίσιμες εξελίξεις στην Ευρώπη και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 13 Μαρτίου.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει στον επιστολή του ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες, η διεξαγωγή αναλυτικής συζήτησης στην ολομέλεια, για τόσο σημαντικά θέματα, θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα της ίδιας της κυβέρνησης, όπως άλλωστε συμβαίνει αντιστοίχως στα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κοινοβούλια, πριν από κρίσιμες αποφάσεις.

Εντούτοις, προσθέτει, φρονώ ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση να πράξει το αυτονόητο και κατόπιν αυτών, κάνοντας χρήση του άρθρου 143 του Κανονισμού της Βουλής, σας ζητώ την διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτησης, με αποκλειστικό θέμα τις κρίσιμες εξελίξεις στην Ευρώπη και την στάση της ελληνικής κυβέρνησης στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.