current views are: 1

15 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση11:30

Διορθωτικές κινήσεις στο πολυνομοσχέδιο για να «κάμψουν» τις αντιδράσεις

Με διορθωτικές κινήσεις σε συγκεκριμένες διατάξεις του πολυνομοσχέδιου επιχειρούν οι αρμόδιοι υπουργοί να περιορίσουν τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, δύο μόλις ημέρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή.

Δημοσίευση 11:30’
αρθρο-newpost

Με διορθωτικές κινήσεις σε συγκεκριμένες διατάξεις του πολυνομοσχέδιου επιχειρούν οι αρμόδιοι υπουργοί να περιορίσουν τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, δύο μόλις ημέρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή.

Με διορθωτικές κινήσεις σε συγκεκριμένες διατάξεις του πολυνομοσχέδιου επιχειρούν οι αρμόδιοι υπουργοί να περιορίσουν τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, δύο μόλις ημέρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί  στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, οι βουλευτές της ΝΔ ενημερώθηκαν και απηύθυναν αρκετές ερωτήσεις στους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ενώ το υπουργείο Οικονομικών εκπροσώπησε ο Γιώργος Μαυραγάνης.

Από την πλευρά των βουλευτών, υπήρξαν αρκετές ενστάσεις, κυρίως για τις διατάξεις που αφορούν στο σχέδιο για την κινητικότητα στο Δημόσιο ενώ οι υπουργοί δέχθηκαν την κριτική των «γαλάζιων» βουλευτών, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις σφοδρές κοινωνικές αντιδράσεις που έχουν προκληθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες ενστάσεις διατυπώθηκαν από τους βουλευτές, Μιχάλη Ταμήλο, Ηλία Βλαχογιάννη, Γιώργο Βλάχο, Κώστα Κουκοδήμο, Δημήτρη Κυριαζίδη και Λάζαρο Τσαβδαρίδη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σχετικά με τους δημοτικούς αστυνομικούς, οι υπουργοί δεσμεύτηκαν πως το σύνολο των υπαλλήλων θα απορροφηθούν είτε στην ΕΛ.ΑΣ. είτε σε σωφρονιστικά ιδρύματα, ενώ για όσους κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο, προβλέπεται πως δεν θα τεθούν σε καθεστώς κινητκότητας αλλά θα υπάρξει άμεση μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία.

Ταυτόχρονα, όσον αφορά τους σχολικούς φυλακες, στη σύσκεψη συζητήθηκε το ενδεχόμενο να τους αναγνωρισθεί πενταετής συνταξιοδοτική ασφάλιση για το διάστημα που είχαν μόνο υγειονομική περίθαλψη.

Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς των τεχνικών λυκείων, των οποίων οι ειδικότητες αναμένεται να καταργηθούν, είναι πιθανό να υπάρξει υπουργική απόφαση ώστε να απορροφηθούν σε δημόσια ΙΕΚ ή να μοριοδοτηθούν ως ωρομίσθιοι.

Την ίδια ώρα, από το πολυνομοσχέδιο, αποσύρθηκε η τροπολογία, την οποία είχε καταθέσει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος την Παρασκευή το βράδυ, σύμφωνα με την οποία αποκτούσαν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν με τα δύο κυβερνητικά αεροσκάφη ο εκάστοτε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Έτσι μετά την εξέλιξη αυτή παραμένει σε ισχύ το προηγούμενο καθεστώς. Δηλαδή να μετακινούνται με το Embraer και το Gulfstream μόνο ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών.

Tέλος, από το πολυνομοσχέδιο αποσύρεται και η διάταξη που απαλλάσσει τα μέλη του Δ.Σ. του ΤΧΣ, από ποινικές και αστικές ευθύνες.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τους βουλευτές πως δεν θα υπάρξουν τροποποιήσεις στο πολυνομοσχέδιο για τις οποίες δεν θα έχει υπάρξει προηγουμένως σχετική ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.


σχετικα αρθρα