Την ανάγκη να βρεθούν λύσεις που να μη θίγουν τη θεσμική υπόσταση και την αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, έπειτα από συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Όπως είπε, υπάρχουν προβλήματα, τα οποία είναι άλλοτε ουσιαστικά, άλλοτε προβλήματα αλληλοκατανόησης. «Και είπαμε», πρόσθεσε, «να βρούμε λύσεις, οι οποίες χωρίς να θίγουν τη θεσμική υπόσταση και την αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό και τη μεταρρύθμιση του κράτους».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ακόμη ότι η μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση είναι μία ανάκη της ελληνικής κοινωνίας και πρόσθεσε ότι «τοπική αυτοδιοίκηση, που είναι τμήμα του κράτους αλλά και τμήμα της κοινωνίας, που εκφράζει την τοπική κοινωνία, είναι ένας αναντικατάστατος δημοκρατικός θεσμός».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ακόμη πως οι ημέρες της συζήτησης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου θα είναι «παραγωγικές και γόνιμες» και πως ο διάλογος δεν τελείωσε σήμερα.

Γνωστοποίησε, τέλος, πως θα μεταφέρει το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε με τους δημάρχους στον Πρωθυπουργό και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ξανασυναντηθεί με το προεδρείο της ΚΕΔΕ αύριο «για να βρούμε», όπως είπε, «κοινά αποδεκτές, εφαρμόσιμες, δημιουργικές λύσεις».