Προβλήματα συντονισμού της Κυβέρνησης διαπιστώνει ο Θόδωρος Πάγκαλος, ενώ ο Χρήστος Παπουτσής, διατυπώνει εντελώς αντίθετη άποψη, χαρακτηρίζοντας μάλιστα άδικη την κριτική που ασκείται.

Στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο Θόδωρος Πάγκαλος, υπεραμύνθηκε του Πρωθυπουργού και του “μαζί τα φάγαμε”, αλλά έβγαλε και μια νέα είδηση. Παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα συντονισμού της Κυβέρνησης και κίνδυνος να αδρανήσει ο ρόλος ορισμένων εκπομπών.
Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σημασία των δηλώσεων του Ντομινίκ Στρος Καν  ότι είχε ζητήσει την παραπομπή της Ελλάδας στο ΔΝΤ από το Δεκέμβριο του 2009, λέγοντας “ήταν μία ιδιωτική συζήτηση”.
Σε ότι αφορά το περίφημο πλέον “μαζί τα φάγαμε”. Επέμενε, αλλά έβαλε... διαβάθμιση χρεώνοντας στους πολιτικούς μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης από τους εργαζόμενους.

Αντιθέτως, λίγες ώρες αργότερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής δήλωσε ότι «ο κάθε υπουργός τραβάει τον δικό του Γολγοθά», απορρίπτοντας την κριτική περί ασυνεννοησίας μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών. «Δεν υπάρχει έλλειψη συντονισμού» δήλωσε στον Βήμα 99,5, τονίζοντας ότι η κριτική που ασκείται είναι άδικη τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τις προτάσεις υπουργών.

Πάντως, άφησε αιχμές για κάποια υπουργεία, με αφορμή την εγκύκλιο για τους ημιυπαίθριους, που αποσύρθηκε. «Προβλήματα σε επιμέρους υπουργεία δεν αποτυπώνουν έλλειψη συντονισμού στο σύνολο της κυβέρνησης» επισήμανε.