Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας ενώπιον της Βουλής για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ασκώντας κριτική στην Προανακριτική Επιτροπή.

«Δεν έχω διαπράξει απιστία. Δεν έχω διαπράξει νόθευση εγγράφου» δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών. «Ούτε εγώ έχω αποκομίσει όφελος, ούτε έχει ζημιωθεί το Δημόσιο» ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, αρνούμενος ότι αλλοίωσε τη λίστα και επισημαίνοντας ότι «η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα 25 χρόνια μετά» την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως η Επιτροπή «είχε προειλημμένη απόφαση για παραπομπή». «Τον ένοχο, τον είχαμε από την αρχή. Αυτό που έμενε είναι να βρούμε τι θα του φορτώσουμε» τόνισε.

Παράλληλα τόνισε ότι δεν έχει λάβει το σύνολο της δικογραφίας σημειώνοντας ότι, «όπως εξελίχθηκε η Προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση, παραβιάστηκε κάθε δικονομικός κανόνας και έγινε πλήρης ευτελισμός της διαδικασίας».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου άφησε πολλές αιχμές κατά του προέδρου του διαδόχου του στο υπουργείο Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, χωρίς να τον κατονομάσει. «Παραπέμπετε εμένα και αυτός που έθαψε την υπόθεση, επιβραβεύεται και γίνεται αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Χαίρε Καίσαρ. Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου.

O πρώην ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε ότι το πόρισμα βασίζεται στο ότι νόθευσε ένα USB, που δεν υπάρχει. «Είναι δυνατόν να λέμε κάποιον πλαστογράφο, επειδή κάποιος εμφανίζει ένα αντίγραφο, το οποίο αυτός ισχυρίζεται ότι είναι πλαστό;» αναρωτήθηκε. Κατηγόρησε τον κ. Διώτη για τη διασπορά των USB, τα οποία -όπως είπε- κυκλοφορούσαν σε πολλά αντίγραφα και αμφισβήτησε την αξιοπιστία του.

Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι η λίστα αλλοιώθηκε, αλλά όχι από τον ίδιο, κάτι που αποδεικνύεται, όπως είπε, από τις ημερομηνίες, και τονίζοντας ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί αδίκημα εναντίον του.

«Ενώ υπάρχουν άτομα με λογαριασμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων οι μόνοι που έχουν ψαχτεί, είναι οι συγγενείς μου» είπε ακόμα.

«Δεν βρίσκομαι εδώ σήμερα για τους χειρισμούς μου για τα USB και τα στικάκια. Υπήρξα ο υπουργός που έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο. Που πολλοί εμίσησαν αλλά σήμερα υπηρετούν» τόνισε.

«Γιατί ορισμένοι νομίζουν ότι αν προσφέρουν στην κοινωνία το θέαμα μιας ανθρωποθυσίας, θα ανακουφιστεί η πίεση σε αυτούς, για όλα όσα οι πολίτες υφίστανται. Θα έχει βρεθεί ο αποδιοπομπαίος τράγος από την κυβέρνηση Παπανδρέου,, για να επικεντρωθεί εκεί το ανάθεμα για όλα τα δεινά του τόπου. Να μην ασχοληθούμε με τους "πριν", να μην ασχοληθούμε με τους "μετά". Όμως αυτή η εναντίον μου λυσσαλέα προσπάθεια έχει κοντά ποδάρια. Ο κόσμος ξέρει ποιοι είναι λαμόγια και ποιοι δεν είναι. Και είναι σε όλους σας γνωστό ότι εγώ δεν έκανα περιουσία με την πολιτική. Σήμερα, έχω μόνο χρέη. Ούτε offshore είχα ή έχω, ούτε λογαριασμούς στην Ελβετία» πρόσθεσε.

«Το μόνο που ζητώ είναι να αποφασίσετε με βάση τα πραγματικά στοιχεία και την αίσθηση του δικαίου» κατέληξε.