Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Βράζει ακόμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ για ορισμένες ρυθμίσεις του  κρίσιμου πολυνομοσχεδίου, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ένδειξη πως κάποιος από τους βουλευτές θα καταψηφίσει στην επίμαχη ψηφοφορία στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου.

Πανηγυρίζουν δε για  την απόσυρση της διάταξης που προέβλεπε το «ακαταδίωκτο», δηλαδή απαλλαγή από ποινικές ευθύνες των μελών του ΔΣ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Παρ' όλα αυτά στις δύο συνεδριάσεις ΚΤΕ που έγιναν χθες το απόγευμα στην Βουλή υπήρξαν εντάσεις και επικριτικά σχόλια για δύο υπουργούς της κυβέρνησης.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκαν ιδιαίτερα επικριτικοί για τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη λέγοντας ότι για επικοινωνιακούς λόγους προσπάθησε να δημιουργήσει την εικόνα ότι έχει αποφασιστεί ήδη η λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ δεν συμπίπτει με αυτήν του υπουργείου και συγκλίνει περισσότερο με εκείνην της ΓΕΣΕΒΕ που θέλει επτά Κυριακές ανοιχτά και τις τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουν για το μέτρο.

Επίσης πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησαν αυστηρούς χαρακτηρισμούς για τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο καταγγέλλοντας τις οριζόντιες καταργήσεις ειδικοτήτων εκπαιδευτικών στο επαγγελματικό Λύκειο.

Εστία έντασης για τους «πράσινους» βουλευτές αποτελεί και η αντιμετώπιση των σχολικών φυλάκων οι οποίοι επί της ουσίας παραμένουν ξεκρέμαστοι.

Στο ΠΑΣΟΚ αφήνουν τους βουλευτές τους να εκτονωθούν θεωρώντας ότι στο τέλος δεν θα υπάρξουν διαρροές στην ψηφοφορία διότι μέχρι και την τελευταία στιγμή θα γίνει προσπάθεια να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα αιτήματά τους.