Με αφορμή την έναρξη της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή οι Financial Times φιλοξενούν ένα άρθρο σχετικά με τις απολύσεις στο ελληνικό δημόσιο κάτι που συμβαίνει όπως επισημαίνει η εφημερίδα για πρώτη φορά μετά από έξι δεκαετίες στο υπερπλήρες ελληνικό δημόσιο. 
 
Το άρθρο υπογράφει η ανταποκρίτρια της εφημερίδας Kerin Hope και έχει τίτλο «Το ελληνικό δημόσιο κόβει τους δεσμούς του με το παρελθόν» και αναφέρεται τόσο στις «προωθούμενες μεταρρυθμίσεις» όσος και στις αντιδράσεις
 
«Οι αντιστάσεις στις μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα χτυπήσουν το πελατειακό κράτος, παραμένουν δυνατές. Τη Δευτέρα περισσότεροι από 200 δήμαρχοι σε ολόκληρη την χώρα έκλεισαν τις δημοτικές υπηρεσίες μαζί και τα απορριμματοφόρα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά των απολύσεων». 
 
Σε μια αναδρομή στις «πελατειακές σχέσεις» κράτους πολιτών η εφημερίδα αναφέρεται στις αντιδράσεις που υπάρχουν τόσο στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ
 
«Το μέτρο έχει εξοργίσει τους νομοθέτες τόσο στην κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία όσο και στο ΠΑΣΟΚ, την κυβέρνηση κομμάτων συνεργασίας, στα οποία πολλοί βασίζονται στα ρουσφέτια -να κάνουν δηλαδή πολιτικές χάρες- για τους ψηφοφόρους τους, προκειμένου να επανεκλεγούν». 
 
Χαρακτηριστική είναι και η αναφορά στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη για τον οποίο επισημαίνει πως είναι ο γιος πρώην πρωθυπουργού «γνωστού για προσλήψεις ρουσφέτια».
 
«Ο γιος ενός πρώην πρωθυπουργού ο οποίος είναι γνωστό ότι έκανε χιλιάδες προσλήψεις- ρουσφέτια κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι θέλει να ''σπάσει τους δεσμούς με το παρελθόν''».
 
Όπως δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης στους FT « η κρίση βάζει τέλος σε ένα παλιό σύστημα και δημιουργεί την ευκαιρία στη δημιουργία ενός νέου συστήματος που βασίζεται σε διαφορετικά κριτήρια σύμφωνα με τα οποία αυτοί που δεν αποδίδουν επιπλήττονται και αυτοί που εργάζονται σωστά επιβραβεύονται. Αυτό πρέπει να γίνει με αίσθημα δίκαιου. Για παράδειγμα, δεν θέλουμε να απολύσουμε αυτούς που έχουν περάσει τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ και έχουν γλωσσικές δεξιότητες, εκτός και αν τα χαρτιά τους είναι πλαστά». 
 
Στο ρεπορτάζ μιλάει και ένα δημοτικός αστυνομικός ο οποίος σύμφωνα με τα λεγομενά του «μπήκε από την πίσω πόρτα» χάρη στις σχέσεις της οικογενειάς του με πρώην δήμαρχο της Αθήνας. 
 
«Άνθρωποι σαν και εμένα δεν έχουν πολλές πιθανότητες να μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία, αν και ξέρω καλά πως οι γονείς μου θα εξαντλήσουν τις γνωριμίες τους για να σώσουν το τομάρι μου». 
 
To άρθρο καταλήγει αναφερόμενο τόσο στις πιο ήπιες σε σχέση με το παρελθόν αντιδράσεις για τις απολύσεις όσο και στα υψηλά ποσοστά ανεργίας που τον Απρίλιο άγγιξαν το ρεκόρ του 26,9%.