Σε ήπιο ύφος και όπως ξεκαθάρισε και ο ίδιος με διάθεση καλοπροαίρετης κριτικής ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε τις απόψεις του επί συγκεκριμένων διατάξεων του πολυνοσμοχεδίου ενώ όπως εξ αρχής δήλωσε δεν τίθεται θέμα να μην ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο. 
 
Απευθυνόμενος στον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Στουρνάρα του ζήτησε καταρχήν να ξεκαθαρίσει προς τον ελληνικό λαό τι παρέλαβε και για τι πράγμα αγωνίζεται. «Για να μην σας ζητάνε τα ρέστα», είπε ο κ. Παυλόπουλος και κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να υπενθυμίσει απο ποιούς αναλήφθησαν οι δεσμεύσεις που τώρα εκείνος καιη κυβέρνηση Σαμαρά πρέπει να καλύψει. 
 
Αναφερόμενος στα άρθρα του φορολογικού κώδικα ζήτησε από τον κ. Στουρνάρα να επανεξετάσει το αφορολόγητο για τα νοικοκυριά που κινούνται στο κατώφλι της φτώχειας ενώ επαίνεσε τον κ. Στουρνάρα που πήρε πίσω τη διάταξη για την ευνοϊκή μεταχείριση των μελών του ΤΧΣ. «Ντροπή κ. υπουργέ για αυτούς που έγραψαν αυτό το κείμενο, καλώς το πήρατε πίσω», είπε. 
 
Ο κ. Παυλόπουλος με αφορμή τα μέλη του ΤΧΣ αναφέρθηκε στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου ο οποίος όπως είπε διώκεται ποινικά αλλά βρίσκεται στη θέση του ενώ άλλος λειτουργός της δημόσιας διοίκησης θα είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα
 
Καταλήγοντας ο κ. Παυλόπουλος είπε πως το 2007 η χώρα πήρε ένα πρόγραμμα ευρωπαϊκό για την μεταρρύθμιση στην Δημόσια Διοίκηση ύψους 630 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα ξεκινούσε το 2009. Ωστόσο το πρόγραμμα πάγωσε από την μετέπειτα κυβέρνηση και παρά τα έγγραφα που είχε αποστείλει στους αρμόδιους υπουργούς δεν υπήρξε καμία πρόοδος
 
«Για να μην λένε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή ''αγρόν ηγόραζε''. Είχε συναίσθηση της κατάστασης και είχε ξεκινήσει τις μεταρρυθμίσεις που άλλοι σταμάτησαν», κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.