Ως «θηριοδαμαστή τραπεζών» χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η Sueddeutsche Zeitung στην στήλη της "Προσωπικά στοιχεία", αναφερόμενη στην χθεσινή συνάντησή του με τους τραπεζίτες.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στο δύσκολο έργο που έχει μπροστά του ο έλληνας πρωθυπουργός, αφού όπως τονίζει, οι τράπεζες ενώ διαθέτουν κεφάλαια, δεν θέλουν να τα δώσουν.

«Ο Αντώνης Σαμαράς, ο διαχειριστής της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην Ελλάδα, έχει αυτή τη στιγμή μία από τις πιο δύσκολες θέσεις στον κόσμο», σημειώνει η εφημερίδα. Όπως προσθέτει «ο πρωθυπουργός πρέπει να κινήσει τις τράπεζες, να κάνουν επιτέλους αυτό που θα έπρεπε να είναι η αποστολή τους, να παρέχουν στις επιχειρήσεις της Ελλάδας κεφάλαιο».

«Μόνο έτσι μπορεί η οικονομία της Ελλάδας να πάρει μπρος», τονίζει η SZ και προσθέτει ότι μετά το τέλος της συνάντησης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι κεντρικό θέμα υπήρξε η παροχή ρευστότητας από τις τράπεζες.

«Αυτό δεν ακούγεται πραγματικά καλό», τονίζει η εφημερίδα και εξηγεί ότι «η κατάσταση είναι περίπλοκη καθώς ναι μεν οι τράπεζες διαθέτουν αρκετό κεφάλαιο, αλλά δεν θέλουν να το δώσουν».

«Ειδικά μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις το καταγγέλλουν. Θα πρέπει εδώ ο κ. Σαμαράς μάλλον να κάνει περισσότερα», καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.