«Δεν υπάρχει ζήτημα με το 8ωρο, δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση», δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από νομοτεχνική ρύθμιση (στο άρθρο 103, παρ.1) η οποία αφαιρούσε ως επεξήγηση της πλήρους απασχόλησης την εργασία 25 ημερών μηνιαίως και 8 ωρών ημερησίως.

Η παράγραφος 3 του εγγράφου του υπουργείου Εργασίας με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που δημιούργησε το κλίμα ασάφειας αναφέρει συγκεκριμένα: «Στο εδάφιο α. της παραγράφου 1 του αρθρου 103 του παρόντος, διαγράφεται η φράση: "...ήτοι μηνιαίος μισθός για εργασία 25 ημερών μηνιαίως και ημερομίσθιο για εργασία 8 ωρών ημερησίως,..."».

Επίσης, ο Γιάννης Βρούτσης από το βήμα της Ολομέλειας στην ομιλία του για το πολυνομοσχέδιο, ανέφερε πως σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΠΕ που θα ανακοινωθούν αύριο, το α’ εξάμηνο του 2013 καταγράφεται αύξηση των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης κατά 268.262 σε σχέση με 176.549 που ήταν το α’ εξάμηνο του 2012, σημειώνοντας αύξηση κατά 51,95%. Παράλληλα  παρουσιάζεται αύξηση κατά 37,29% των απασχολούμενων προσλήψεων το α’  εξάμηνο του 2013, φτάνοντας τις 431.917  από 314.595 το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει σταθερός μέχρι το 2017, οπότε και εισάγεται ο νέος μηχανισμός και κατηγορησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με νομοθετική ρύθμιση θα παρέμβει στο θέμα του κατώτατου μισθού. «Λέτε ότι θα παρέμβετε για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ, το ίδιο ακριβώς θα κάνετε, θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου ή νομοθετικής παρέμβασης; Επιβεβαιώστε ή όχι ότι θα παρέμβετε νομοθετικά», είπε προς την αξιωματικη αντιπολιτευση.

Π.Ρ.