Εκατό εκατομμύρια ευρώ θα διαθέσει η Γερμανία, μέσω της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW, για την δημιουργία ελληνικού ταμείου για την ενίσχυση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, κατά την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη χώρα μας.

Αυτό αναφέρει με δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας "Der Handelsblatt", η οποία επικαλείται κύκλους του υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο. 

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι ελληνικές τράπεζες δεν είναι σε θέση να τροφοδότησουν την οικονομία με τα απαιτούμενα κεφάλαια.

Τον ρόλο αυτό θα αναλάβει το νέο Ταμείο, ο "θεσμός για την ανάπτυξη", του οποίου τα κεφάλαια δεν θα προέρχονται αποκλειστικά από την γερμανική KfW, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ενωση, μέσω των διαρθρωτικών ταμείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Το συνολικό ποσό σχεδιάζεται να ανέλθει στα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι τον περασμένο μήνα ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι θα συζητήσει την συγκρότηση ενός διμερούς προγράμματος για την στήριξη των ΜμΕ στην Ελλάδα, όπως έκανε και με την Ισπανία.