Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Ολομέτωπη επίθεση εναντίον του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπολύει με δήλωση της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή την υπόθεση Λαγκαρντ και την παραγγελία άσκησης ποινικής δίωξης κατά των Ι. Διώτη και Ι. Καπελέρη από την Δικαιοσύνη.

Όπως επισημαίνει στην δήλωση της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η Δικαιοσύνη έβαλε στο μικροσκόπιο τους υπευθύνους του ΣΔΟΕ  για το «ίδιο αδίκημα στο οποίο έχει υποπέσει  και ο Ευάγγελος Βενιζέλος - την μη είσπραξη φόρων από την λίστα Λαγκαρντ – ενώ όπως ισχυρίζεται η Βουλή ψήφισε υπέρ της ποινικής δίωξης του Γ. Παπακωνσταντίνου για το ίδιο αδίκημα.

Ακόμα αφήνει αιχμές εναντίον της ΝΔ λέγοντας ότι έχει γίνει ο σωματοφύλακας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Στην δήλωση της η Ζωή Κωνσταντοπούλου συγκεκριμένα αναφέρει:

«Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η τακτική δικαιοσύνη παραγγέλλει την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του κ. Διώτη για υπεξαγωγή εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος. Του ιδίου εγγράφου (ηλεκτρονικών αρχείων της λίστας Λαγκάρντ), που ο κ. Βενιζέλος έκρυβε 14-15 μήνες, λέγοντας ψέματα στη Βουλή. Η τακτική δικαιοσύνη επίσης παραγγέλλει την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του κ. Καπελέρη και του κ. Διώτη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος για τη μη είσπραξη φόρων από την λίστα Λαγκάρντ. Για τους ίδιους φόρους που και η Βουλή ψήφισε χτες υπέρ της άσκησης ποινικής δίωξης κατά του κ. Παπακωνσταντίνου. Για τους ίδιους φόρους για τους οποίους οφείλει να λογοδοτήσει ο κ. Βενιζέλος, που, ενώ νομοθέτησε το «χαράτσι», δεν άγγιξε ούτε έναν από τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ, αλλά, αντίθετα, κάποιους τους ωφέλησε και νομοθετικά (π.χ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης), έχοντας την λίστα Λαγκάρντ στην προνομιακή και ιδιωτική πρόσβαση και κατοχή του. 

Ως πότε, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, θα υποθάλπετε εκείνους που υπέσκαψαν το δημόσιο συμφέρον; Τώρα που ασκήθηκε ποινική δίωξη σε δύο ιδιώτες πρώην Επικεφαλής του Σ.Δ.Ο.Ε. (Ι. Διώτη, Ι. Καπελέρη) για το ίδιο ακριβώς αρχείο και τους ίδιους μη εισπραχθέντες φόρους, και ψηφίσθηκε η άσκηση δίωξης κατά του κ. Παπακωνσταντίνου, για τις ίδιες ακριβώς πράξεις και παραλείψεις, με ποιο πρόσχημα και με ποιο επιχείρημα θα επενδύσετε την εξασφάλιση ατιμωρησίας στον κ. Βενιζέλο;

Η μετάλλαξη της Ν.Δ. σε σωματοφύλακα του κ. Βενιζέλου προκαλεί την κοινωνία και παραβιάζει τη θεμελιώδη αρχή της ισονομίας, που υπαγορεύει να ελεγχθούν αρμοδίως όλα τα ενεχόμενα και εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση αυτή».