Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Ικανοποιημένοι, όχι όμως και ενθουσιασμένοι εμφανίζονται στο ΠΑΣΟΚ μετά τις αλλαγές που πέρασαν χθες στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης.

Στο ΠΑΣΟΚ δεν θριαμβολογούν γνωρίζοντας πως πολλές από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου και ιδιαίτερα αυτές που συνδέονται με απολύσεις εργαζομένων είναι σκληρές και δύσκολο να αιτιολογηθούν.

Πιστεύουν όμως ότι καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια να γίνουν βελτιώσεις τόσο ως προς τα φορολογικά (Κώδικας Φορολογίας) όσο και προς το θέμα της κινητικότητας για να αμβλυνθούν οι αποφάσεις.

Για την σημερινή ψηφοφορία εκτιμούν ότι δεν θα τους επιφυλάξει δυσάρεστες εκπλήξεις. Τις τελευταίες ημέρες και γκρίνιες ακούστηκαν και επιπλήξεις υπήρξαν και εντάσεις δημιουργήθηκαν από πλευράς των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όμως κανένας δεν απείλησε δημοσίως πως θα ψηφίσει κάποιο από τα επίμαχα άρθρα του πολυνομοσχεδίου.

Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν καταλυτική την χθεσινή συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου στην οποία όπως λένε αποφασίστηκαν οι όποιες τροποποιήσεις στο πολυνομοσχέδιο που απαλύνουν ορισμένες διατάξεις του.

Η σημερινή είναι σημαντική ημέρα για την Ιπποκράτους καθώς το βράδυ πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του ΙΣΤΑΜΕ η εκδήλωση του κόμματος για την μετά το μνημόνιο περίοδο στην Ελλάδα με προσκεκλημένο ομιλητή τον Γάλλο καθηγητή Οικονομικών, Ντανιέλ Κοέν.