Την ικανοποίησή του για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι οι συντονισμένες προσπάθειες απέδωσαν καρπούς και πως «η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνεται έτσι».

«Η μείωση του ΦΠΑ στέλνει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα σε όλη την αγορά, σε όλη την οικονομία, σε όλα τα νοικοκυριά», παρατήρησε ο κ. Βενιζέλος.

«Βεβαίως», πρόσθεσε, «πρέπει να περάσει στην κατανάλωση και πρέπει να ενισχύσει τη φορολογική μας συνείδηση, την έντιμη συμπεριφορά όλων μας, μεταξύ μας και στη σχέση μας με το κράτος. Γιατί μόνον έτσι και το κράτος μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνει έντιμο απέναντι στους πολίτες. Γιατί έχουμε και εδώ πολύ μεγάλο πρόβλημα».

Εξηγώντας τη σημασία που έχει η συγκεκριμένη ενέργεια, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε λόγο για «παραδοχή των θεσμικών μας εταίρων και της τρόικας πως η μάχη δίνεται στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας, της ανάπτυξης».

«Πρέπει να αυξήσουμε τον παρονομαστή του κλάσματος. Μόνον έτσι θα αντιμετωπίσουμε το μεγάλο ζήτημα  της χώρας, της κοινωνίας,  που είναι η ανεργία», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.