current views are: 1

17 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση12:25

Κόντρα Στουρνάρα – Τσίπρα στη Βουλή

Επίθεση στην Αξιωματική Αντιπολίτευση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. 

Δημοσίευση 12:25’
αρθρο-newpost

Επίθεση στην Αξιωματική Αντιπολίτευση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. 

Επίθεση στην Αξιωματική Αντιπολίτευση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Όπως είπε ο κ. Στουρνάρας «λέτε συνέχεια ότι επιβαρύνουμε τους φτωχούς, ενώ εμείς προσπαθούμε όσους έχουν εισόδημα κάτω των 1.000 ευρώ να μην τους επιβαρύνουμε». Μάλιστα απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι μία ένδειξη της πολιτικής σας είναι η Κύπρος, η οποία τελικά είδατε που κατέληξε.

«Παρακολούθησα το συνέδριο σας και δεν κατάλαβα τελικά ποιες είναι οι θέσεις σας». Όπως είπε, «ακόμα δεν έχετε αποφασίσει τι θέλετε να κάνετε. Εάν θα βγει η χώρα από το ευρώ, εάν θέλετε την Ελλάδα στο ευρώ. Αποφασίστε πρώτα και μετά πείτε μας».

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός ότι ο κ. Στουρνάρας παρακολούθησε το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. «Τις θέσεις μας τις γνωρίζει πάρα πολύ καλά. Γιατί μας ρωτάτε κε υπουργέ; Γιατί θέλετε να πείσετε την ελληνική κοινωνία ότι όλα είναι μονόδρομος. Δεν είναι όλα μονόδρομος.»

Σε ερώτηση του κ. Στουρνάρα, εσείς τι θα κάνατε στη θέση μας, τί θα απαντούσατε στους δανειστές, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «στο πως θα απαντούσαμε εμείς στους δανειστές, εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι χρέος μας είναι να ζει με αξιπρέπεια ο κάθε Έλληνας και να μπορούν να πηγαίνουν τα παιδιά στα σχολεία χωρίς να λιπθυμάνε από την πείνα».

«Μιλήσατε για επιτυχία στις εξαγωγές. Που είναι η επιτυχία από τις αυξήσεις στις εξαγωγές; Αφού οι αυξήσεις δεν μπορούν να αναστρέψουν την πορεία της οικονομίας. Εμείς κε υπουργέ απαντάμε ευθεία στους δανειστές. Το τανγκό χρειάζεται δύο. Το μόνο χρέος μας είναι να επιβιώσει ο ελληνικός λαός και όχι το χρέος των τοκογλύφων.

Ο πολιτικός σας χρόνος έχει τελειώσει, κατέληξε ο κ. Τσίπρας.


σχετικα αρθρα