Με σκληρή γλώσσα μίλησε από το βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για το πολυνομοσχέδιο και την πολιτική της κυβέρνησης.  

«Το νομοσχέδιο αυτό δεν το συνέταξαν οι υπουργοί της κυβέρνησης. Πρόκειται για νομοσχέδιο με θυσίες χωρίς αντίκρυσμα», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας.

​Πίσω από τη συζήτηση για αριθμούς είπε ο κ. Τσίπρας κρύβονται «δράματα τραγωδίες ανθρώπων που δεν έχουν άλλο βκαι που θα βρεθούν στον δρόμο». 

Ταυτόχρονα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως με τροπολογία της τελευταίας στιγμής η κυβέρνηση «κάνει δώρο στην εργοδοσία διακινδυνεύοντας μείωση του κατώτερου μισθού αποσυνδέοντας τον μισθό από το 5θημερο εργασίας και το 8ωρο».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως οι απολύσεις έχουν μηδαμινό δημοσιονομικό όφελος όταν η Ελλάδα είναι η χώρα της ανεργίας και οι αλλαγές στα εργασιακά δεν έχουν νόημα στη χώρα της ύφεσης. 

«Η έκθεση του ΟΟΣΑ για συνέχιση της ύφεσης και το 2014 διαψεύδει το succes story. Μόνο το μίσος για έναν λαό μπορεί να εξηγήσει κανείς τέτοιες ανθρωποθυσίες. Και εσείς για να διατηρήσετε την εύνοιά τους και τις καρέκλες σας  αποδέχεστε αυτές τις ανθρωποθυσίες», τόνισε. 

Ο κ. Τσίπρας είπε πως ακόμα και να πάρει η Ελλάδα τη δόση της δόσης μετά τι θα γίνει. «Τρία χρόνια τώρα ζούμε το ίδιο έργο, μας σώζετε διαλύοντας την κοινωνία. Να σας πω εγώ τι θα γίνει. Σε δύο μήνες θα έρθετε και θα ζητήσετε από τους βουλευτές σας να ψηφίσετε νέα μέτρα». 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως η χώρα ζει τον απόλυτο παραλογισμό αναφερόμενος σε συνέντευξη που έδωσε ο Πρωθυπουργός σε εφημερίδα, όπου σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, έθεσε το δίλημμα τι θέλει ο ελληνικός λαός: νοσηλευτές ή σχολικούς φύλακες. 

«Γιατί δεν διευρύνετε τη γκάμα από τη μια νοσηλευτές, σχολικούς φύλακες καθαρίστριες και από την άλλη βουλευτές και υπουργούς που θα παίρνουν παχυλούς μισθούς και δώρα από την siemens για να ψηφίζουν μνημόνια, να χαρίζουν και να αθωώνουν όσους έχουν εμπλακεί στο κουκούλωμα ενός εκ των μεγαλύτερων σκανδάλων της λίστας Λαγκαρντ και των καταθετών στις τράπεζες Ελβετίας», είπε.  

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στην Ελλάδα είπε πως έρχεται για να στηρίξει την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης. 

«Εκλογές έχει ο άνθρωπος σε λίγες μέρες, και κάνει προεκλογική εκστρατεία. Ο κ. Σαμαράς συμπεριφέρεται ως κομματάρχης του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας  και του ετοιμάζει προεκλογικές συγκεντρώσεις στην επαρχία», είπε. 

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε, τέλος, την ελληνική κυβέρνηση να θέσει στον κ. Σόιμπλε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου.