Σκληρή επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αλλά και στον Μάκη Βορίδη εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης με αφορμή την ανακοίνωση του κ. Στουρνάρα για απόσυρση της διάταξης 108 του πολυνομοσχεδίου που αφορά στις αποζημιώσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ. Πρώτα τους πετάξατε στο δρόμο και τώρα καταργείτε και τις αποζημιώσεις τους, είπε ο κ. Λαφαζάνης σε έντονο ύφος.

«Έχω δει στη ζωή μου θέατρα, κακόγουστα, αλλά τέτοιο θέατρο δεν έχω ξαναδεί ποτέ» είπε ο κ. Λαφαζάνης, ενώ αναφερόμενος στην ομιλία του προλαλήσαντα βουλευτή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, τον κατηγόρησε για παραλήρημα ακροδεξιάς έμπνευσης που θυμίζει άλλες εποχές, ενώ σημείωσε ότι «υπερφαλαγγίζει ακόμα και τη Χρυσή Αυγή».

«Φέρατε μία διάταξη με στόχο να την αποσύρετε και να λάβετε το χειροκρότημα της ακροδεξιάς πτέρυγας», είπε ο κ. Λαφαζάνης κάνοντας λόγο για παραλήρημα που θυμίζει άλλες εποχές. 

Σκληρή ήταν όμως και η τοποθέτησή του για τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Απευθυνόμενος στον κ. Στουρνάρα τόνισε πως «Είπατε ότι δεν υπάρχουν απολύσεις, οι σχολικοί φύλακες που θα πάνε; ».

Μιλάμε για ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν και εσείς τους πετάτε στο δρόμο, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενώ με ιδιαίτερα καυστικό ύφος σχολίασε και την προωθούμενη κατάργηση τόσο του πενθήμερου όσο και του οκταώρου. 

Καταλήγοντας ο κ. Λαφαζάνης, αναφέρθηκε στο ζήτημα των ομολόγων. «Σας κάνουμε μια ερώτηση και δεν απαντάτε ακόμα. Ποια ομόλογα έχετε αποπληρώσει στο άρτιο και ποια στοχεύετε να αποπληρώσετε στο επόμενο διάστημα. Μιλάμε για κερδοσκπικά funds που πλουτίζουν. Απαντήστε πόσα εξοφλήσατε, σε τι ύψος και πόσα θα αποπληρώσετε στο τέλος του χρόνου. Όλα αυτά είναι επιζήμια παιχνίδια για την οικονομία». 

Λαμβάνοντας ξανά τον λόγο ο υπουργός Οικονομικών, ρώτησε ιδιαίτερα εκνευρισμένος «γιατί στο πολιτικό συμβούλιο εσείς ψηφίσατε να αποπληρωθεί το ομόλογο, αφού είναι επιζήμιο για την οικονομία;».

Αυτή είναι η απάντησή σας;, ανταπάντησε ο κ. Λαφαζάνης. Ναι αυτή είναι απάντησε και πάλι ο κ. Στουρνάρας ο οποίος έφυγε από την αίθουσα.