Αιχμές προς την κυβέρνηση άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση περί μείωσης του ΦΠΑ για την εστίαση.

«Με την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού, κ. Σαμαρά σχετικά με τη μείωση του ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης από 23% σε 13% υλοποιείται ένα μέτρο για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει εδώ και καιρό. Παρόλα αυτά, ο τρόπος και ο χρόνος υλοποίησης της ρύθμισης θέτει ερωτηματικά σε σχέση με την αποτελεσματικότητα της» τόνισε.

«Πρώτον, είναι ακατανόητοι οι λόγοι για τους οποίους το μέτρο ανακοινώνεται στη μέση, και όχι στην έναρξη, της τουριστικής περιόδου.

Δεύτερον, η αναφορά ότι η ρύθμιση είναι πιλοτική στερείται περιεχομένου καθώς τίθεται υπό την προϋπόθεση ότι θα μπορέσει άμεσα να έχει απόδοση στα φορολογικά έσοδα του δημοσίου.

Τρίτον, ο χρόνος εφαρμογής του μέτρου στη μέση της τουριστικής σεζόν δεν θα συμβάλει στην επιθυμητή μείωση των τιμών για τον καταναλωτή» επισημαίνει.

«Τη στιγμή που με το πολυνομοσχέδιο προωθείται η περαιτέρω φορολογική αφαίμαξη των πολιτών της χώρας, η αποσπασματικότητα και μερικότητα του μέτρου της μείωσης του ΦΠΑ για την εστίαση καταλήγει να χάνει την όποια θετική επίδραση θα μπορούσε να έχει για την ελληνική οικονομία» κατέληξε ο κ. Σταθάκης.