Σημαντική εξέλιξη για τον τουρισμό χαρακτήρισε η Όλγα Κεφαλογιάννη τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, απόφαση που όπως εκτίμησε, θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας.

«Θα δούμε πώς θα εφαρμοστεί αυτό το μέτρο εντός του 2013 και ελπίζουμε πως όλοι θα συμβάλουν ώστε να μπορέσει αυτό το μέτρο να γίνει μόνιμο και να μπορέσει να δώσει την ώθηση στον κλάδο της εστίασης και στον τουρισμό», ανέφερε η υπουργός Τουρισμού μιλώντας στην τηλεόραση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σημείωσε ακόμη ότι τώρα απομένει στον ιδιωτικό τομέα και στους επιχειρηματίες να δείξουν ότι αυτή η μείωση, θα μπορέσει να δώσει τέτοια ώθηση στην κατανάλωση ώστε να ισοσκελιστεί η άμεση μείωση στα έσοδα.

Ερωτηθείσα αν αναμένεται και μείωση του ΦΠΑ στα τουριστικά πακέτα, η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε: «Θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι ώστε αυτό το μέτρο να λειτουργήσει θετικά, γιατί αυτό θα βοηθήσει στην ενίσχυση της επιχειρηματολογίας για την περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών στο τουριστικό πακέτο».

«Μην ξεχνάμε ωστόσο ότι ο ΦΠΑ στη διαμονή είναι πολύ χαμηλός και ως χώρα έχουμε κρατηθεί σε πολύ ανταγωνιστικά επίπεδα. Σίγουρα υπάρχουν και άλλες υπηρεσίες στον τουρισμό για τις οποίες θα θέλαμε -και επιδιώκουμε- να δούμε στο μέλλον μείωση των φορολογικών συντελεστών», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι το θέμα της ελάφρυνσης της φορολόγησης είναι γενικότερος στόχος της κυβέρνησης.