Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης 

Το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων – για το οποίο η Άνγκελα Μέρκελ έχει διαμηνύσει με όλους τους τόνους ότι δεν προτίθεται να συζητήσει -  είναι ο βασικός λόγος που ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος θα βρίσκεται σε μερικές ώρες στην Ελλάδα δεν επιθυμεί μια νέα συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επισημαίνουν ότι η Γερμανική κυβέρνηση  έχει πλέον καταλάβει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε ευκαιρία θα επαναφέρει το θέμα των αποζημιώσεων μέχρι να πάρει μια δέσμευση για επίλυση του θέματος από την άλλη πλευρά. Εν μέσω λοιπόν των  Γερμανικών εκλογών  η επαναφορά μιας τέτοιας συζήτησης μόνο επιζήμια θα ήταν για το κόμμα της Αγκελα Μέρκελ. 

Όπως έλεγαν μάλιστα το γεγονός ότι δεν έχει ζητήσει επίσημη συνάντηση και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- ο οποίος και αυτός έχει θέσει παρόμοιο θέμα- δείχνει ότι η Γερμανική πλευρά δεν επιθυμεί να  «ακουμπήσει» το θέμα των αποζημιώσεων με κανένα τρόπο και για κανέναν λόγο την συγκεκριμένη στιγμή. 

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως θα υποδεχθεί με τον... τρόπο του τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών αφού θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων που θα γίνουν με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού αξιωματούχου στην χώρα μας... 

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν μάλιστα και στις διαρροές της ΝΔ ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν ζήτησε να  συναντηθεί με τον Πρόεδρο τους λέγοντας ότι « ούτε η Γερμανική πλευρά ζήτησε αυτή την συνάντηση ούτε οι ίδιοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ένα τέτοιο ραντεβού». 

Άλλωστε η χρονική στιγμή που ο σκληρός της γερμανικής κυβέρνησης  επέλεξε να έρθει  στην Ελλάδα δεν είναι και η καλύτερη. Με  ένα μεγάλο κομμάτι απολυμένων στους δρόμους, με μια κυβέρνηση στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης και με έναν πρωθυπουργό να προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα μάλλον η επίσκεψη δεν θα είναι αμφιβόλου αποτελέσματος.