Ποτέ δεν είναι αργά, λέει σε... ελεύθερη μετάφραση η Δημοκρατική Αριστερά, αναφερόμενη στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, συμπληρώνει ωστόσο, ότι θα πρέπει ο κυβερνητικός μηχανισμός να εξασφαλίσει πως η μείωση θα περάσει στην τελική τιμή.

"Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, υποστηρίχθηκε από τη Δημοκρατική Αριστερά με τη λογική ότι χρειάζεται μείωση της φορολογίας στα είδη κατανάλωσης ώστε να κινηθεί η αγορά. Η απόφαση καθυστέρησε πολύ ωστόσο είναι βήμα στη σωστή κατεύθυνση, έστω και με τη μορφή πιλοτικής εφαρμογής" τονίζει η ΔΗΜΑΡ και συμπληρώνει πως "η κυβέρνηση πρέπει να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ελέγχου ώστε να περάσει η μείωση στην τελική τιμή, να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο μη έκδοσης αποδείξεων και τα έσοδα από το ΦΠΑ να αυξηθούν".

Και καταλήγει: "Η κυβέρνηση δεν πρέπει να εφησυχάσει. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει άμεσα ένα συνολικό πλαίσιο νέων ρυθμίσεων που θα ελαφρύνει τους πολίτες από το ασήκωτο βάρος της υπερφορολόγησης και θα συμβάλλει στην αναζωογόνηση της οικονομίας. Αυτός πρέπει να είναι ένας βασικός άξονας διεκδίκησης για την αναγκαία τροποποίηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής".