«Αποτελεί πρόκληση να μιλάει ο πρωθυπουργός για καλύτερες μέρες για το λαό, την ημέρα που η κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη βουλή ένα πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα που στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, προχωράει στο τσάκισμα του κατώτατου μισθού, πετσοκόβει κοινωνικές παροχές και αυξάνει τη φοροληστεία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, ενώ ακολουθούν και άλλα μέτρα, όπως η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά.

«Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να γυρίσουν την πλάτη στους εκβιασμούς και τις ψεύτικες ελπίδες της σημερινής κυβέρνησης. Καμία εμπιστοσύνη σε κυβερνήσεις και κόμματα που του υπόσχονται καλύτερες μέρες μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και τις συμπληγάδες των μονοπωλίων» σημειώνει ο Περισσός.

«Τη σωτηρία του ο λαός δεν πρέπει να την περιμένει από κανέναν - παλιό ή νέο - σωτήρα, αλλά πρέπει ο ίδιος να την κατακτήσει με τη δική του Λαϊκή Συμμαχία ενάντια στα μέτρα που τον τσακίζουν, την ΕΕ και την εξουσία των μονοπωλίων».