Θα υπερψηφίσει τελικά το πολυνομοσχέδιο, στο σύνολό του, ο βουλευτής Ευρυτανίας της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κοντογεώργος, μετά την νομοτεχνική βελτίωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Μετά την τοποθέτηση του υπουργού αίρω τις επιφυλάξεις που εξέφρασα κατά την ομιλία μου και δηλώνω ότι θα ψηφίζω το πολυνομοσχέδιο», είπε ο κ. Κοντογεώργος.

Ο κ. Κοντογεώργος ανέφερε νωρίτερα ότι εάν εξαιρεθούν από την διαθεσιμότητα οι τρίτεκνες οικογένειες θα ψηφίσει όλο το νομοσχέδιο, αλλιώς θα καταψηφίσει τα άρθρα 80, 81, 82 που αφορούν την κινητικότητα και τις απολύσεις.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους όταν κλήθηκε να διευκρινίσει την στάση που θα κρατήσει κατά την ψηφοφορία είπε ότι «με απολύσεις στην εκπαίδευση και στην δημοτική αστυνομία δεν πετυχαίνουμε την εξυγίανση και την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης. Δεν βελτιώνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους. Δεν υπακούει το μέτρο σε κάποιο αίσθημα δικαίου του Έλληνα πολίτη».

Παράλληλα επεσήμανε ότι τις απαιτήσεις της τρόικας μπορεί να τις ικανοποιούμε αλλά πρέπει να το κάνουμε με κριτήρια αξιοκρατικά.

Ακόμα ζήτησε από τον αρμόδιο υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη να αποσύρει την διάταξη για τον φόρο πολυτελείας. «Μην δολοφονείτε την οικογένεια. Ναι στην αξιολόγηση, ναι στην κινητικότητα, όχι όμως στα οριζόντια μέτρα», ανέφερε ο κ. Κοντογεώργος.

Αιχμές άφησε ο βουλευτής της ΝΔ και σε ότι αφορά τη Βουλή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει μια διακομματική σιωπή. Για το άνδρο του πολιτικού ρουσφετιού εδώ μέσα, δεν μίλησε κανείς».

Κλείνοντας, ο κ. Κοντογεώργος κάλεσε την κυβέρνηση «να εξετάσει έστω και την ύστατη στιγμή και να εξαιρέσει τις τρίτεκνες οικογένειες από τις διατάξεις με τις απολύσεις.

«Δεν πρόκειται να δεχθούμε μέτρα που δολοφονούν το κύτταρο, και της οικογένειας και της χώρας», κατέληξε.