Επίθεση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου με αφορμή το ταξίδι του στην Τουρκία.

Η κ. Δούρου κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο ότι επιλέγει την εν κρυπτώ διπλωματία και προσφέρει κακές υπηρεσίες τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής.

«Πιστός στην παράδοση της αδιαφανούς άσκησης εξωτερικής πολιτικής, ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών, κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε συνάντηση την Παρασκευή στην Άγκυρα με τον τούρκο ομόλογό του. Άνευ λοιπών λεπτομερειών σχετικά με τον πραγματικό σκοπό της επίσκεψης και το περιεχόμενο της ατζέντας της συνάντησης. 

Σε μια κρίσιμη περίοδο για το εγγύς και ευρύτερο διεθνές περιβάλλον όπου ανήκει η χώρα μας, ο κ. Βενιζέλος επιλέγει την εν κρυπτώ διπλωματία, που αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα και τις ερμηνείες. 

Είτε πρόκειται για συνειδητή επιλογή είτε για αδέξιο χειρισμό, προσφέρει κακές υπηρεσίες, τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και, γενικότερα, στον τρόπο άσκησης της εξωτερικής πολιτικής: μακριά από τη δημόσια κρίση, μακριά από τους πολίτες» είπε η κ. Δούρου.