Επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει κατά πάσα πιθανότητα ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζακ Λου την ερχόμενη Κυριακή. 

Ο Λου πρόκειται να φθάσει στην Αθήνα μετά τη λήξη της συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Μόσχα το Σαββατοκύριακο.

Η επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα πρόκειται να γίνει μερικές ημέρες πριν ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντηθεί με τον Αμερικανικό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσινγκτον, την 8η Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες στις συναντήσεις του κ. Λου με τους έλληνες αξιωματούχους θα τεθεί η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να υποστηριχθεί η οικονομική ανάπτυξη.

Εξάλλου είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται ιδιαιτέρως για την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας, η οποία αποτελεί και το πρώτο θέμα στην ατζέντα της επίσκεψης του κ. Σαμαρά στις 8 Αυγούστου. 

TAGS