«Νίκη του αυτονόητου. Επιτέλους η λογική κυριάρχησε και ένα μέτρο που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ύφεσης γίνεται πράξη» ανέφερε σε δήλωσή του ο Γραμματέας της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» Χρήστος Αηδόνης, σχολιάζοντας τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.
 
«Ο κ. Σαμαράς, μετά από ένα χρόνο στη διακυβέρνηση αυτού του τόπου,  ανακοίνωσε  την μείωση  του ΦΠΑ εστίασης, δοκιμαστικά, λίγο πριν τη λήξη της τουριστικής περιόδου. Η μείωση του ΦΠΑ εστίασης, έπρεπε και άργησε να γίνει» σημείωσε. 

«Ο επιχειρηματικός κόσμος πρέπει να ανταποκριθεί με αίσθημα ευθύνης τόσο στη σχετική μείωση των τιμών όσο και στην απόδοση του σχετικού φόρου. Αλλά και η πολιτική εξουσία πρέπει να αναζητά τα έσοδα εκεί που πραγματικά υπάρχουν και όχι να μετακυλίεται συνεχώς η αναποτελεσματικότητά της στους ασθενέστερους.  Ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, αλλά και η στάση των πολιτών, οφείλουν να επιβεβαιώσουν, πως ορθά κάποιοι υποστήριζαν, πως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση αποτελεί αναπτυξιακό μέτρο» πρόσθεσε.
 
«Η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, έχει προτείνει τεκμηριωμένα συγκεκριμένα μέτρα, όπως η ηλεκτρονική άμεση απόδοση του ΦΠΑ, το πάγωμα των οφειλών για δύο έτη, την "επιτέλους" αξιοποίηση των λιστών τύπου "Λαγκάρντ" και άλλα πολλά που σκοπό έχουν τη στήριξη της υφιστάμενης επιχείρησης και την προστασία των αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Η δικομματική κυβέρνηση συνεχίζει όμως να αδιαφορεί, στήνει ακραίες πολιτικές εντάσεις και οδηγεί το λαό μας σε απόγνωση» κατέληξε ο κ. Αηδόνης.