Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Ο σκόπελος του πολυνομοσχεδίου πέρασε και τώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπαίνει στην διαδικασία να σκέφτεται πώς θα τακτοποιήσει τα του οίκου του...

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι η κοινοβουλευτική του ομάδα εμφανίζει έντονα σημάδια κόπωσης λόγω των επαχθών μέτρων που αναγκάζεται να ψηφίζει κάθε φορά και τα στελέχη του στα πρόθυρα της υπερκόπωσης τρέχοντας πίσω από τους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας για να κάνουν βελτιώσεις σε νομοθετήματα.

Γνωρίζει επίσης ότι δεν μπορεί να κάνει πολλά για να τούς τονώσει το ηθικό. Ακόμη και το κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη δεν μπορεί να τούς ανανεώσει την διάθεση αφού είναι παλιό, στενόχωρο και σχετικά άβολο μπροστά στην άνεση της Ιπποκράτους.

Το ενδιαφέρον του λοιπόν εστιάζεται στο πώς θα ισορροπήσει τα πράγματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και θα αμβλύνει τις αντιθέσεις.

Η πρώτη κίνηση έγινε ήδη διορίζοντας τον Χρήστο Παπουτσή ως εκπρόσωπο της χώρας στην Παγκόσμια Τράπεζας. Η κίνησή του ερμηνεύτηκε ως μία χειρονομία καλής θέλησης προς τους παπανδρεϊκούς και ως μία προσπάθεια να σιγήσουν οι αντιπολιτευόμενες φωνές της κίνησης των "75".

Πρόθεσή του είναι να κάνει ανοίγματα και προς τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου. Στην τελευταία του συνέντευξη κάλεσε τους πρώην προέδρους του κόμματος να συμμετάσχουν στην συλλογική προσπάθεια ενώ προ ημερών όταν τον συνάντησε συμπτωματικά στη Βουλή τού ζήτησε να συναντηθούν.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο «επτασφράγιστος» φάκελος με το πόρισμα των ελεγκτικών εταιριών για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ δεν θα ανοίξει σύντομα. Ή όταν θα ανοίξει, αυτό θα γίνει με τέτοιο τρόπο που να μην προκαλεί νέους εσωκομματικούς τριγμούς.

Σε ό,τι αφορά τους βουλευτές ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να τους αναθέσει νέους τομείς ώστε να αποκτήσουν και νέα αντικείμενα ενασχόλησης.